Vesti > Politika

Brnabić o VLASTI u BEOGRADU: Premijerka pomenula NEKOLIKO DATUMA i naglasila da postoji OGROMAN PRITISAK

Rekla je da je bitno da se čuju mišljenja predsednika SNS Miloša Vučevića i Aleksandra Šapića, kao i Vučićev savet

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

28/02/2024 > 12:26

podeli vest:

Brnabić o VLASTI u BEOGRADU: Premijerka pomenula NEKOLIKO DATUMA i naglasila da postoji OGROMAN PRITISAK
Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ


Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da postoji ogroman pritisak članova Srpske napredne stranke na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se formira vlast u Beogradu, ali da će se razgovori o tome nastaviti i dalje.

Ona je na pitanje novinara da prokomentariše kada će biti doneta odluka rekla da postoji ogroman pritisak da se konstituiše većina u gradskoj skupštini i formiraju institucije. Rekla je da je bitno i da se čuju mišljenja predsednika SNS Miloša Vučevića, kandidata za gradonačelnika Aleksandra Šapića, kao i savet predsednika Aleksandra Vučića.

- Mislim da se 1. marta neće o tome odlučivati već 2. ili 3., u skladu da zakonskim okvirima. Mi većinu imamo i ono što je Vučić nama rekao je da pazimo o legitimitetu. Mnogi misle da je legitimitet neupitan samim tim što je lista "Mi glas iz naroda" nosila ime Aleksandra Jerkovića i da u tom smislu ne postoji problem. Pritisak je ogroman, jer mnogi smatraju da su izbori besmisleni, a mi vremena za gubljenje nemamo. Do 2027. imamo puno posla - rekla je Brnabić.
 

Ostavite komentar