Vesti > Politika

PRAŠINA SE NE SLEŽE! UNIJA ROMA NESTOROVIĆU: Izostalo je izvinjenje, ispravite štetu nanetu ROMSKOJ ZAJEDNICI!

Uvažavanje različitosti i poštovanje svih građana su temelji demokratskog društva , rekao je predsednik Unije Roma

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

08/02/2024 > 11:49

podeli vest:

PRAŠINA SE NE SLEŽE! UNIJA ROMA NESTOROVIĆU: Izostalo je izvinjenje, ispravite štetu nanetu ROMSKOJ ZAJEDNICI!
Foto: ATA Images/Ustupljena fotografija


Komentar koji je Branislav Nestorović na konstitutivnoj sednici skupštine uputio delu opozicije uvredio je romsku nacionalnu manjinu u Srbiji.

Unija Roma Srbije zbog toga osudila je korišćenje uvredljivog izraza "Cigani" i "Ciganija" od strane poslanika, a povodom toga Nestorović je juče za K1 info objasnio zašto se tako izrazio. 

- Naravno, Romi su gospoda i ne ponašaju se ovako. Juče nas je Vladeta Janković nazvao bednicima, to niko nije komentarisao. SPN nastavlja da proizvodi medijski cirkus, nadajući se da će se umešati sponzori sa Zapada - rekao je Nestorović juče za naš portal. 

Na njegov komentar nadovezao se Milos Mihajlovic, predsednik političke partije romske nacionalne manjine Unija Roma Srbije, koji je za K1 info rekao da je Nestorović neuspešno pokušao da opravda svoje reči. 

- Nestorović je dao izjavu u kojoj je pokušao da opravda svoje reči, ali je izostalo izvinjenje prema Romima. Smatramo da je izvinjenje neophodno kako bi se ispravila šteta naneta romskoj zajednici i kako bi se poslala poruka da takvi uvredljivi izrazi nisu prihvatljivi. Pozivamo Nestorovića da se javno izvini Romima za svoje reči i da se promeni način na koji se izražava prema pripadnicima različitih zajednica. Uvažavanje različitosti i poštovanje svih građana su temelji demokratskog društva u kojem želimo da živimo. Nećemo tolerisati diskriminaciju i uvrede i nastavićemo da se borimo za ravnopravnost svih građana - rekao je Mihajlović za naš portal. 

Ostavite komentar