Vesti > Politika

NESTOROVIĆ otkrio GDE SEBE VIDI U VLADI SRBIJE: Nisam bio MINISTAR jedino

Nosilac liste "Mi, glas iz naroda" je rekao i da je jednom prilikom, u šali, tražio od predsednika Vučića, da bude ministar policije

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

05/02/2024 > 18:30

podeli vest:

NESTOROVIĆ otkrio GDE SEBE VIDI U VLADI SRBIJE: Nisam bio MINISTAR jedino
Foto: ATA Images


Nosilac liste "Mi, glas iz naroda" dr Branimir Nestorović izjavio je da on nije nikakav političar već da govori sve što misli i njegova ideja nije da bude funkcioner.

- Bio sam svašta, nisam bio ministar jedino. Bio sam pomoćnik ministra, bio sam u fondu, bio sam svuda, bio sam direktor klinike i sve sam to isprobao i nemam te ambicije, ali imam stvarno ambicije da pokrenem stvari. Da pokrenem ovo što ja stalno pričam da se vratimo svojim korenima, da se vratimo ono što mi jesmo - rekao je Nestorović, u emisiji "Život kao takav".

On je otkrio i da nije očekivao više glasova na izborima. 

- Nadao sam se da ću ovako proći na izborima, ali lako je pobediti a teško ostati svoj. Nije bilo realno da očekujem više glasova, jer smo uspeli da bez kampanje ostvarimo veliki uspeh i to je definitivno istorijski uspeh. Narod je prepoznao našu ideju i prepoznali su to što negujemo tradiciju. Najopasnije je kad se stranka širi, jer tada mogu da se ubace razne strukture ili neki preletači, ali meni je najveća želja da mladi uđu u stranku. Neki me mrze, ali sve to moram da istrpim kao javna ličnost, pa nisam Nutela da me svi vole - kazao je Nestorović.

Na pitanje, da li bi preuzeo zdravstvo, on je odgovorio:

- To trenutno ogroman posao i da je zdravstvo prilično urušeno. Rekao sam Dani Grujičić kada je preuzela "želim ti puno sreće i nek ti je u Bog u pomoći". Jako je urušeno tokom ovog vremena i sad bi jako mnogo trebalo da se uloži napora, ali može mnogo da se uradi. Mogle bi da se ukinu liste čekanja u tri dana. Samo treba izjednačiti cene u privatno i državnom zdravstvu i ukinuti fond za zdravstvo.

Foto: ATA Images

 

Nestorović je rekao i na kom polju misli da najbolje može da pomogne predsedniku Vučiću.

- Najviše bi bio zainteresovan za to zdravstvo i socijalu, zato što mi moramo da reafirmišemo prvo porodicu. To je prvo i osnovno. Kada afirmišeš porodicu sve se složi - rekao je on.

Nestorović je rekao i da je jednom prilikom, u šali, tražio od predsednika Vučića, da bude ministar policije.

- To sam se ja zezao jednom svojevremeno. Imao sam neku ponudu ranije da budem ministar, rekao sam da me interesuje samo policija, on se zgranuo, kaže 'zašto policija?', dok sam bio u Kriznom štabu. Rekao sam mu 'jedino je policija moć, šta ovo zdravstvo to je sve bezveze'. Srbi? To su svi mali policajci, to je rekao Šešelj - 'svi bi Srbi hapsili onoga'. Srbi shvataju policiju imaš ono da se osveti komšiji, sad sam ja moć, svi me se plaše. U Srbiji vlada uverenje da policija ima dosije o svima i kada izvuče dosije svi padnu mrtvi - rekao je Nestorović u emisiji "Život kao takav".

Nestorović je na kraju emisije otkrio kakva su mu razmišljanja o političkom pravcu kojim Srbija treba da ide i šta misli gde će biti u martu.

- Nadam se da ću u martu biti u Moskvi kao posmatrač na izborima za ruskog predsednika. Imam poziv i nadam se da ću uspeti da se organizujem, a onda ti je jasno kude treba da krene Srbija. Potpuno je jasno da ovaj put EU je smejurija, niko više ne veruje u taj put. Ni oni sami ne veruju, pa vidiš šta se tamo događa. Meni ne smeta njihov liberalni kapitalizam koji nam je puno šteta naneo, ali oni stvarno žele da ponište nas kao narod. Bore se protiv svega ovoga. Prošle godine me jeko uvredila ona rezolucija Evropskog parlamenta da je SPC faktor koji ometa napredak Srbije. Da nema te crkve mi ne bi postojali kao narod i da nije sveti Sava nas definisao kao svetosavce i kao pravoslavce veliko je pitanje da li bi mi postojali sad - završio je Nestorović.

Ostavite komentar