Vesti > Politika

Milović o upadu u OPŠTINE na KiM: Obaveštena je međunarodna zajednica

On je dodao da podržava predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se hitno sazove sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Katarina Milanović

03/02/2024 > 17:47

podeli vest:

Milović o upadu u OPŠTINE na KiM: Obaveštena je međunarodna zajednica
Foto: printscreen Tanjug


Potpredsednik Srpske liste, Dragiša Milović, izjavio je danas da upad tzv. specijalnih policijskih snaga u prostorije privremenih organa Peć i Istok ukazuje na to da Srbi na Kosovu i Metohiji nemaju perspektivu i da je krajnji cilj njihovo iseljavanje, o čemu su obavešteni i predstavnici međunarodne zajednice.

- Slobodno mogu reći da smo o strahovima naših građana izvestili i specijalnog izaslanika UN na ovim prostorima gospođu (Karolin) Zijade, da smo imali sastanke sa ambasadorom Evropske unije gospodinom (Tomašom) Suniogom, i evo zadnji sastanak sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država. Svi su oni saglasni da se jedino može doći do rešenja dijalogom, odnosno sporazumom u dijalogu - rekao je Milović.

On je dodao da podržava predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se hitno sazove sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, jer ceo svet mora da čuje istinu o stradanju srpskog naroda na KiM.

- Pozivamo sav civilizovani svet da reaguje. Svi sa kojima smo razgovarali kažu da žele da se obezbedi opstanak srpskog naroda, ali moramo od njih insistirati da pokazu konkretne rezultate - rekao je Milović.

On je pozvao predsednika Vučića da učini sve da u razgovorima sa međunarodnom zajednicom odbrani pravo na opstanak srpskog naroda na KiM.

Ostavite komentar