Vesti > Politika

Marko Đurić o SITUACIJI NA KiM: Kurti DANONOĆNO ČISTI preostale Srbe, hapsi, MALTRETIRA I TERORIŠE

On je istakao da je došlo vreme da međunarodna zajednica iskoristi sva raspoloživa sredstva da se prekine ''Kurtijevo divljanje''

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Katarina Milanović

03/02/2024 > 12:51

podeli vest:

Marko Đurić o SITUACIJI NA KiM: Kurti DANONOĆNO ČISTI preostale Srbe, hapsi, MALTRETIRA I TERORIŠE
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ''danonoćno čisti preostale Srbe" sa KiM i istakao da je došlo vreme da međunarodna zajednica iskoristi sva raspoloživa sredstva da se prekine ''Kurtijevo divljanje''.

- Kurtijeva vlada sada bukvalno danonoćno čisti preostale Srbe sa Kosova. Nakon što je nezakonito zabranio srpski dinar i presekao žicu od koje zavisi sama egzistencija srpske zajednice, on sada nasilno razbija preostale zdravstvene ustanove i mesne zajednice i nastavlja da hapsi, maltretira i teroriše civilno srpsko stanovništvo - napisao je Đurić na mreži X.

On je istakao da je došlo vreme da međunarodna zajednica iskoristi sva raspoloživa sredstva da se prekine ''Kurtijevo divljanje''.

- Iako je dobro što postoji široka međunarodna osuda tekućih akcija Kurtija i njegovih poručnika, potrebna je snažna i konkretna akcija. Ako ga sada ne sprečite, to će vrlo verovatno značiti strateški neuspeh. Neuspeh od kojeg se širi region možda neće oporaviti generacijama - napisao je Đurić.

Đurić je naglasio da ''jednonacionalno Kosovo nema nikakvu budućnost''.


 

Ostavite komentar

Pushmycar

Sta ovaj jos trazi u New York-u. Gore sramote ne moze biti.

03.02.2024 13:19