Vesti > Politika

PLATE I PENZIJE RASTU, a nezaposlenost OPADA! Vučić: Mi ne kukamo, mi se BORIMO ZA SRBIJU

Predsednik je rekao da očekuje veći rast u odnosu na prethodnu godinu

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

17/01/2024 > 15:50

podeli vest:

PLATE I PENZIJE RASTU, a nezaposlenost OPADA! Vučić: Mi ne kukamo, mi se BORIMO ZA SRBIJU
Foto: Printscreen TV Pink


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Davosa.

Predsednik je najavio povećanje plata i penzija.

- Predstavićemo sve ono što ćemo da uradimo u narednom periodu. Ove godine očekujem malo veći rast u odnosu na prethodnu godinu. Penzije i plate idu gore na ozbiljan način. Inflacija ide ispod 3 odsto, sve će manje biti problema. Ako smo na 2 odsto u problemu smo, onda nećemo moći sve ove probleme da izguramo, ali ako smo na 3 i po odsto što MMF projektuje, onda ćemo moći sve to da ostvarimo. Predviđeno je za nas da sledeće godine po stopi rasta budemo najbolji u regionu, a u tome možemo da uspemo samo ako ulažemo u ove projekte - rekao je Vučić.

Vučić je takođe rekao da stopa nezaposlenosti više ne sme da prelazi 10 odsto.

- Stopa nezaposlenosti u našoj zemlji više nikad ne sme da pređe 10 odsto. Mi hoćemo za Expo da imamo autonomna vozila bez vozača. Hoćemo da imamo stanica za punjenje električnih vozila u svakom mestu u Srbiji, a pri tome i da sačuvamo naše stanovništvo na KiM.

- Narod voli ljude koji rade i koji se bore za svoju zemlju, a ne one koji kukaju nad sobom, a ustvari ništa za ovu zemlju nisu uradili. Moj posao je da radim za svoju zemlju, a oni nek pričaju - rekao je Vučić.

- Ljude interesuje kako će Srbija da napreduje. Pozivamo sve, ima mesta za sve, za svakog čoveka koji voli svoju zemlju dobrodošao je - rekao je.

Ostavite komentar

Maja

Evo, meni upravo odredili penziju od 15.500, a racun za struju koji je prosli mesec bio 5.000 stigao na 12.000, Infostan koji je inace 2.500 stigao na 6.000, porezi stigli sa doplatama. Da, da, moze se to. Samo kod nas. G-dja premijerka tvrdi da sa tim moze da se zivi. Bas bih volela da je vidim sa tim parama jedan mesec.

17.01.2024 16:40
Mbm

Sve je pogresno, nehumano, uz ogromnu porast javnog duga u nezaposlenosti i realno je sve gore i crnje. Ko to resava u korist ljudi da mogu da prežive, da im se nasilno nr otima imovina, da imsju gde da rade svoj posao, da bi bilo barem približno i u trendu izgovorenog-NIKO.

04.02.2024 10:17