Vesti > Politika

Hoćemo da budemo VOJNO neutralni i Srbija će voditi NEZAVISNU POLITIKU

Gledaćemo u budućnost, ali nećemo se stideti naše prošlosti, kazao je Vučić

Izvor: K1info

02/12/2023 > 19:05 >> 19:28

podeli vest:

Hoćemo da budemo VOJNO neutralni i Srbija će voditi NEZAVISNU POLITIKU
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Predsednik Vučić kaže da kampanja protivnika izgleda kao vic, i da samo kunu i proklinju upravo njega.

- Drago mi je što sam neka vrsta gromobrana za sve njihove napade. Dok god je tako, Srbija će ići napred. Ja ću pričati samo o jednom delu rezultata, i o onome što ćemo uraditi. Srbija je jedna od retkih zemalja u Evropi koja vodi samostalnu i nezavisnu politiku. Vi građani donosite odluke šta će Srbija da radi - kazao je on na skupu u Areni na Novom Beogradu.

Vučić ističe da više niko ne može da nam zabrani da poštujemo junake sa Košara i mučenike iz Jasenovca.

- Niko ne može da nam zabrani da čuvamo naše nacionalne interese. Kada kažu da smo jedina zemlja u Evropi koja nije stajala u redu da ispunjava naloge nekog drugog. Onda kažu niste se uskladili. Pa nije moj posao da se uskladim sa vama, već sa narodom Srbije. I dok sam ja tu, Srbija će da vodi računa o sebi, o svojim građanima - rekao je predsednik.

On kaže da građani i ne sanjaju kakve smo pritiske izdržali.

- Mi ne treba da mrzimo nikoga, već da imamo racionalan odnos. Znamo mi koliko su oni veliki i jaki. Ali mi imamo svoju zemlju i svoj narod. Za nas je to najlepša i najveća zemlja. Ne treba nam ništa tuđe, samo svoje ne damo nikome. To je naša Srbija, po tome se razlikujemo od onih pre nas - ističe Vučić.

- Gledaćemo u budućnost, ali nećemo se stideti naše prošlosti. I skinućemo kapu pred svakim junakom koji je položio život na oltar otadžbine. I hoćemo da budemo vojno neutralni, da sami čuvamo svoju zemlju, nebo i građane - kazao je on.

Naglasio je da je za njega važno da je 2012. godine u julu na računu države Srbije bilo svega 70 miliona evra. 

- A samo 10 dana posle toga trebalo je isplatiti 350 miliona evra za penzije. Dakle, nismo imali ni petinu para za penzije da isplatimo. Moralo je odmah da krene zaduživanje da bi narod dobio penzije. A danas na računu imamo pet milijardi evra. Pa pogledajte ko je pravi domaćin - poručio je Vučić.
 

Ostavite komentar