Vesti > Politika

SNS predala GIK-u LISTU i za beogradske IZBORE uz skoro 19.000 POTPISA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je parlamentarne izbore za 17. decembar ove godine

Izvor: K1info/Tanjug

02/11/2023 > 16:27

podeli vest:

SNS predala GIK-u LISTU i za beogradske IZBORE uz skoro 19.000 POTPISA
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Predsednik izvršnog odbora SNS Darko Glišić predao je danas Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) listu "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane" za izbore u Beogradu. SNS je prva stranka koja je predala izbornu listu GIK-u, uz 18.836  potpisa podrške građana.

Prvi na listi za grad Beograd je Aleksandar Šapić, koji je posle predaje liste novinarima rekao da će on biti i kandidat za gradončelnika. Šapić je poručio da će ta lista učiniti sve da se započeti projekti završe.

- Učinimo sve, da sve stvari koje smo započeli, ne samo u poslednjih godinu i po dana, nego i u prethodnih nekoliko godina, nastavimo. Zato i jeste naziv liste Beograd ne sme stane - rekao je on.

Dodao je da su to veliki kapitalni projekti na nacionalnom nivou, od Ekspa, pored metroa, koji je istorijski, preko projekata tunela, izgradnje mostova i rešavanja suštinskih infrastrukturnih kapitalnih stvari za grad Beograd. Šapić je dodao da će paralelno nastaviti da rade na započetim projektima, a to je potpuna obnova javnog prevoza, proširivanje ulica, socijalni programi i mere koje su donosili.

On je dodao da će grad funkcionisati najnormalnije do izbora, jer privrem" što se tiče saradnje sa SRS.

- Bilo je dilema, ja sam prelomio, sa njima sam sarađivao na Novom Beogradu, ne znam šta je tada bilo sporno. Što se tiče toga ja sam kriv za tu vrstu koalicije u Beogradu i potpuno sam siguran ukoliko dobijemo poverenje, da ćemo lepo sarađivati - rekao je on.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Poverenica SNS za Beograd Ana Brnabić koja je prisustvovala predaji liste rekla je da ta stranka da u prestonici želi da napravi još inkluzivnije društvo koje će omogućiti bolji kvalitet života za sve građane.

- Na našoj listi je prvi put kao predstavnik osoba sa invaliditetom Mihajlo Gordić koji je predsednik Saveza gluvih i nagluvih Srbije, podpredsednik gradske organizacije gluvih Beograda - rekla je Brnabić dodajući da su  prethodnih godina mnogo radili na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom.

Ona je rekla da to pokazuje da SNS želi da Beograd bude još inkluzivniji grad i da bude otvoren za sve svoje građane.

- Da napravimo bolji kvalitet života za sve građane, za sve one koji žive u Beogradu. I takođe da želimo da se njihov glas na kraju krajeva čuje, da oni vode politiku inkluzivnosti - rekla je ona.,

Navela je da su na gradskoj izbornoj listi kandidati dr Jelena Drulović, kao nestranačka ličnost, Arsen Ristić kardiolog, endokrinolog Svetlana Vujović, sportisti Janko Tipsarević, Slobodan Soro, Marko Kešelj, kao i umetnice Iva Štrljić, Sanja  Kerkez, Nataša Tasić Knežević.

Ona je zahvalila javnim ličnostima koje su se odazvale pozivu SNS i pristale da budu na listi za Skupštinu grada Beograda, koje su nestranačke ličnosti, ili su članovi SNS ili koalicionih partnera, a predstavljaju, kako je rekla, apsolutno najbolje što Srbija ima u tim profesijama kojima se bave.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović/bg

 

- Pod broj jedan velikom broju lekara, medicinskih radnika, kao druga na listi profesor dr Jelena Drulović - rekla je ona.

Brnabić je pozvala sve građane da izađu na izbore i da kažu kakav Beograd žele, kakvu Srbiju žele.

- Mi kažemo da Srbija, Beograd, bilo koji grad ili selo nikada ne sme da stane i da moramo da nastavimo da radimo i unapređujemo kvalitet života - rekla je ona.

Dodala je da će im fokus i u gradu i u republici biti na medicinskoj  zaštiti, na lečenju retkih bolesti i ravnospravnosti i da je cilj da do 2027. godine prosečna plata u Srbiji bude 1.400 evra, a prosečna penzija 620 evra.

Ona je dodala da se opozicija tokom čitavog mandata borila za mesta u Skupštini i u gradskim odborima, a ne za planove i programe. Dodala da je važno da ista lista pobedi na svim nivoima, jer ima veliki broj projekata  republičkih i gradskih koji se prepliću, kao što su  metro, BIO4 kampus, koncertna dvorana.

- Ako nemate gradsku vlast koja će sarađivati, ništa od projekata - rekla je ona.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Što se tiče saradnje sa radikalima Brnabić je rekla da je ona  na lokalnom nivou.

- Ne mogu da kažem da se Aleksandar Vučić sa tim složio, imao je svoje rezerve i konsultovala sam se sa Aleksandrom Šapićem kao prvim na listi. Na republici mi ne možemo da sarađujemo sa SRS , jer imamo fundamentalne razlike u politici. Mi smo za to da Srbija treba da bude na evropskom putu, SRS je u potpunosti protiv toga - rekla je ona.

Dodala je da na lokalu nema problema, i da postoje teme o kojima mogu da se dogovore.

Predaji liste prisustvovali su i potpredsednici Glavnog odbora Irena Vujović, Vladimir Orlić, Siniša Mali.

SNS je ranije danas RIK-u predala i listu za parlamentarne izbore. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je juče parlamentarne izbore za 17. decembar, a predsednik Skupštine Vladimir Orlić lokalne izbore u 65 gradova i opština.
 

Ostavite komentar