Vesti > Politika

Srpska lista: KURTIJEV REŽIM fingira događaje da sebi PODIGNE rejting

Uobičajena je pojava da se pre ikakve istrage i utvrđivanja činjenica Srbi na KIM okrivljuju za sve i svašta

Izvor: K1info/Tanjug

22/09/2023 > 20:16

podeli vest:

Srpska lista: KURTIJEV REŽIM fingira događaje da sebi PODIGNE rejting
Foto: K1info/Anica Ninković


Institucionalna represija režima Aljbina Kurtija se posle neuspešnih pregovora u Briselu, a Kurtijevom krivicom i javnog zahteva generalnog sekretara NATO da se delovanje specijalnih jedinica na severu Kosova i Metohije koordiniše sa njima, svakoga dana pojačava, saopštila je danas Srpska lista.

Oni navode da je postalo uobičajena pojava da se pre ikakve istrage i utvrđivanja činjenica Srbi okrivljuju za sve i svašta, i to od strane ljudi koji se nalaze na čelu kosovskih institucija, a koji su ujedno i bliski saradnici Aljbina Kurtija čime se nastavlja praksa stigmatizacije Srba na severu i podstiče međuetnička mržnja. 

"Tako je, nakon što se sinoć u naselju Bošnjačka mahala začula eksplozija, pre ikakve istrage i dokaza (ministar unutrašnjih poslova) Dželjal Svečlja za ovaj događaj okrivio (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića i nekakve kriminalne grupe, i to povezao sa neosnovanim hapšenjima trojice uglednih porodičnih Srba za navodne ratne zločine", navodi Srpska lista.

Srpska lista osudila je ovakvo ponašanje "Kurtijevog potrčka Svečle, kojim se dodatno eskalira situacija, ali i ovaj događaj koji je uznemirio sve građane a koji je bez sumnje posledica zapaljive retorike režima u Prištini koji bez ikakvih dokaza 'zna' nacionalnost počinilaca". 

Srpska lista ističe da duže od dve godine Srbi na severu trpe represiju Kurtijevog režima, dok se predsednik Vučić i Srpska lista zalažu za mir. 

"Dve godine uspeli smo da sačuvamo međuljudske odnose među Srbima i Albancima na severu Kosova i Metohije, pa i u Kosovskoj Mitrovici, ali očigledno to smeta Kurtijevom režimu koji želi da isceniranim i fingiranim događajima sebi podigne rejting na uštrb mira i suživota građana", navodi Srpska lista. 

Oni su pozvali građane svih nacionalnosti da ne nasedaju na provokacije a Euleks da se direktno uključi u istrage, kako u vezi hapšenja sugrađana, tako i u vezi sinoćnjeg incidenta u Bošnjačkoj mahali i javnosti predstavi informacije kako bi se sprečilo da Kurti i njegovi poslušnici ugroze mir zarad svojih političkih rejtinga.

 

Ostavite komentar