Vesti > Politika

VUČIĆ posle razgovora sa Micotakisom u Atini: Nemam problem što je Kurti tu, jer Grčka NEĆE PRIZNATI KOSOVO

Predsednik veruje da po pitanju KiM neće biti promene ni kod Ukrajinaca

Izvor: K1info/Tanjug

22/08/2023 > 10:25

podeli vest:

VUČIĆ posle razgovora sa Micotakisom u Atini: Nemam problem što je Kurti tu, jer Grčka NEĆE PRIZNATI KOSOVO
Foto: Facebook printscreen/Aleksandar Vučić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da, nakon sinoćnjeg razgovora sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom u Atini, može da potvrdi da neće biti promene stava Grčke po pitanju KiM.

Predsednik Srbije rekao je da između Srbije i Grčke postoji vekovno prijateljstvo i da veruje da ćemo umeti i uspeti to da nastavimo.

- Danas ću imati razgovor sa našim grčkim prijateljima i nadam se da ćemo nastaviti našu saradnju. Sinoć sam kratko razgovarao sa ministarkom spoljnih poslova i mnogim drugim grčkim zvaničnicima. Verujem da ćemo danas imati dobar razgovor sa Kirjakosom Micotakisom. On mi je i sinoć rekao, to mogu odmah da vam potvrdim, da neće biti promene stava Grčke po pitanju priznanja nezavisnosti Kosova - istakao je Vučić.

 

Predsednik Srbije naveo je i da je Grčka od početka sastanaka u Atini bila fer i ukazala poštovanje.

- Nemam ja problem što je bio Kurti tu. Nije mi lako to oko tog bilateralnog susreta u atinskim kancelarijama, ali su sinoć bili fer, videli ste da su napisali na stepeništu gde smo stajali. Nigde nije pisalo Kosovo ili Srbija i tako dalje, pisalo je Beograd, Priština, nije bilo zastava i zastavica, bila su samo imena ljudi koji su tu. Po tom pitanju Grčka je bila fer i poštovala je sve - izjavio je Vučić.

Predsednik Srbije rekao je i da misli da po pitanju KiM neće biti promene ni kod Ukrajinaca, rekavši da njegovo "mislim" je više od toga što misli, ali da je moguće da kaže samo to što je rekao.

- Gotovo da sam uveren da neće biti promene stava ni Ukrajine, a da i Ukrajina želi da ima pravno čistu situaciju. Na stranu što mislim da cene i Srbiju i srpski narod, baš kao što mi nemamo ništa protiv Ukrajine i ukrajinskog naroda, ama baš ništa - naveo je Vučić.

Predsednik Srbije rekao je da, ma koliki skeptik bio, smatra da je sastanak bio dobar i da je više važnih i dobrih stvari mogao da čuje, nauči i sagleda iz ugla ponašanja Srbije u budućnosti, posebno imajući u vidu koliki je strah i odgovornost, kako kaže, osećao zbog samog sastanka.

Ostavite komentar