Vesti > Politika

Poslanici završili rad za danas, SEDNICA se nastavlja sutra

Brnabić je u završnici današnjeg zasedanja podsetila opozicione poslanike na činjenice da srpska policija i vojska nikada nisu bile jače

Izvor: K1info/Tanjug

24/05/2023 > 21:02

podeli vest:

Poslanici završili rad za danas, SEDNICA se nastavlja sutra
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Poslanici Skupštine Srbije završili su večeras rad, a raspravu o vladinom izveštaju o bezbednosnoj situaciji posle dva masovna ubistva nastaviće sutra.

Pred poslanicima su četiri tačke dnevnog reda.

Na dnevnom redu su, pored vladinog izveštaja o bezbednosnoj situaciji, i izveštaj REM-a od oktobra do marta ove godine, sa posebnim osvrtom na izveštavanje u slučajevima nasilja, formiranje Anketnog odbora koji bi trebalo da utvrdi činjenice i okolnosti koje su dovele do tragedija, kao i izglasavanje nepoverenja ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.

Sednica je počela 18. maja i na njoj učestvuje premijerka Ana Brnabić sa više ministara.

Brnabić je u završnici današnjeg zasedanja podsetila opozicione poslanike na činjenice da srpska policija i vojska nikada nisu bile jače.

Predsednica Vlade Srbije reagovala je i na "more nerelevantnih" izjava narodnog poslanika Strahinje Erca iz stranke Zavetnici i njegove kritike akcije dobrovoljne predaje oružja koju je okarakterisao kao razoružavanje zemlje - seljaka, učitelja, roditelja koje nam plaćaju stranci. 

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Ercu je poručila da joj se iz svega što je čula čini da upošte nije razumeo šta država radi.

- Dakle, ne razoružavamo Srbiju tako da je slabimo, vojsku naoružavamo i mnogi nam baš od vaših sa kojima ste želeli da budete u koaliciji nakon poslednjih izbora spočitavaju što previše ulažemo u VS, u bezbednosni sistem, u MUP…- rekla je ona i dodala da je jačanje Vojske Srbije rezultat duboke i iskrene posvećenosti zemlje vojnoj neutratralnosti.

Tim poslovima treba da se bave obučeni, opremljeni, stručni ljudi, profesionalci, što je razlog, kako je dodala, zašto država ulaže u obrazovni sistem bezbednosnih službi.

Brnabić je navela i da za jednu bezbednu i stabilnu državu nema nikakvog smisla da građani budu što više naoružani.

- Vi kada kažete, razoružali ste seljaka, učitelja i roditelja, ja moram da vas pitam: Zašto učitelj treba da bude naoružan?! Zašto roditelj treba da bude naoružan?! Pa direktno time ugrožava svoje dete i porodicu. Molim vas ne širite takve neistine, to je neodgovorna politika. Hajde naoružajte svakog građanina do zuba, pa šta bude biće, neodgovorno je to - rekla je ona.

Izrazila je žaljenje i što je od koalicionih partnera poslanika Erca morala da čuje da nisu potrebni dodatni školski policajci kao i to da sredstva za obučavanje novih 5.000 pripadnika sprecijanih jedinica, a što je kako je podsetila, izuzetno važan projekat koji je inicirao predsednik Aleksandar Vučić, treba usmeriti na neki drugi sektor u okviru javne uprave.

 

 

 


 

 

 

Ostavite komentar