Vesti > Politika

Petković i Radoičić sa GRUPOM SRBA sa KiM koji pešače ka Beogradu: Naše JEDINSTVO i slogu pokazaćemo u PETAK

Petković i Radoičić su se sa Srbima sa KiM sreli na ulazu u Ljig. Zahvalili su im se na istrajnosti i na tome što će podržati miting u petak

Izvor: K1info/Tanjug

22/05/2023 > 19:09

podeli vest:

Petković i Radoičić sa GRUPOM SRBA sa KiM koji pešače ka Beogradu: Naše JEDINSTVO i slogu pokazaćemo u PETAK
Foto: Tanjug/STR


Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković zajedno sa potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem obišao je u Ljigu grupu Srba iz Leposavića i Kosovske Mitrovice koji već šesti dan pešice idu na miting nade u Beograd 26. maja.

Građane sa KiM dočekali su zatim i meštani Ljiga i nekoliko desetina aktivista Srpske napredne stranke, zajedno sa predsednikom opštine Draganom Lazarevićem.

Petković i Radoičić su se sa Srbima sa KiM sreli na ulazu u Ljig, gde su im zahvalili na podršci i posvećenosti da na mitingu u petak podrže predsednika Aleksandra Vučića i svoju državu Srbiju i istrajnosti da stignu do cilja, rečeno je Tanjugu u Kancelariji za KiM.

 

- Neopisiva je snaga i ogromna ljubav naše braće sa Kosova i Metohije koji su iz Kosovske Mitrovice i Leposavića krenuli put Beograda, da podrže svoju jedinu državu Srbiju i svog jedinog predsednika Aleksandra Vučića, koji će se još snažnije i još jače boriti za srpski narod na KiM, kao što se borio i izgarao do sada. To naši ljudi na KiM vrlo dobro znaju i zato tolika podrška celog srpskog naroda sa KiM našem predsedniku Aleksandru Vučiću i državnom rukovodstvu - rekao je Petković prilikom susreta. 

Dodao je da je posebno zahvalan predsedniku Opštine Ljig, opštinskom rukovodstvu, Opštinskom odboru SNS iz Ljiga i svim ljudima koji su došli da podrže i pozdrave braću sa KiM.

- Oni su prepešačili više stotina kilometara i još toliko imaju do Beograda, jer žele da pokažu da, bez obzira na umor, da im je država Srbija iznad svega i naša slobodarska politika koju vodi Aleksandar Vučić. Oni su tu da podrže i budu prisutni na velikom mitiingu, mitingu nade za budućnost naše države i naše dece. Gotovo na svakoj tački gde prolaze naša braća, bilo grupa pešaka iz Kosovske Mitrovice i Leposavića, ili iz Kosovskog Pomoravlja, na svim tačkama gde stanu naš narod listom dočekuje naše ljude i pozdravlja ih, što pokazuje da smo jedinstveni i složni, a to jedinstvo i slogu i našu snagu pokazaćemo i u petak, da se vidi koliko volimo našu državu Srbiju. Juče je naše ljude, koji su krenuli iz Kosovskog Pomoravlja, obišao sin predsednika Aleksandra Vučića i potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić. Vidim da su zbog toga bili malo nervozni u Prištini i da bukvalno napadaju na isti način kao što to radi i opozicija u Beogradu. Ali, neka napadaju oni koliko god hoće, to što  oni pokušavaju da slome državu Srbiju je ono što pokazuje njihovo pravo lice. A naše lice je ljubav prema državi Srbiji, snaga i sloga koja će pobediti. Živela država Srbija, živeo naš narod na Kosovu i Metohiji - poručio je Petković. 

Prvi čovek Opštine Ljig Dragan Lazarević zahvalio je građanima sa KiM što su došli u njegovu opštinu.

- Došli smo da pozdravimo ove sposobne momke, koji su sa našeg KiM, a uputili su se ka Beogradu da daju punu podršku i da pokažu celokupnoj Srbiji i našem narodu koliko vole našu Srbiju, koliko im je stalo do Srbije, koliko im je stalo da samog predsednika Aleksandra Vučića i da pokažu zahvalnost za sve što naš predsednik radi za ove ljude i za građane na našem KiM i da mu odaju zahvalnost. Ja im se u svoje lično ime zahvaljujem i želim im sve najbolje - rekao je Lazarević.

On je direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću zahvalio za sve napore koje država sa predsednikom Vučićem na čelu čini.

- Mi pomažemo našoj braći na KiM koliko smo u mogućnosti. Imali smo nekoliko akcija kao Opštinski odbor SNS u Ljigu da pomognemo našoj braći. Većinu ovih momaka znam još od 2019. gde su isto išli na veliki skup, koji je bio te godine da daju podršku našem predsedniku. I ovoga puta im želim sve najbolje. Živela Srbija, živeo naš predsednik Aleksandar Vučić - rekao je Lazarević.

Dejan Marjanović, jedan od građana koji su se uputili u Beograd, kaže da na svakom koraku dobijaju podršku.

- Danas je šesti dan našeg puta od administrativnog prelaza Jarinje ovde do Ljiga. Put je bio naporan, ali ne brojimo kilometre. Hoću da zahvalim našem narodu koji nas je susretao od Raške do LJiga, nudio nas hranom i pićem da se osvežimo. Imali smo prilike da susrećemo i poznate ličnosti, danas imamo posetu našeg direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića i potpredsednika Srpske liste MIlana Radoičića koji su nam dali još veću snagu da izdržimo u ovom poduhvatu da dođemo 26. do Beoograda i podržiimo našeg predsednika i njegovu politiku za očuvanje Srbije i našeg Kosova i Metohije - rekao je Marjanović.

 

 

 


 

 

 

Ostavite komentar