Vesti > Politika

Srbi sa KOSMETA na putu za Beograd stigli do GORNJEG MILANOVCA: Da se UJEDINIMO i svi stanemo pod JEDAN BARJAK

Izdržljivi smo, kao što će Srbija biti jaka i izdržljiva, poručio je Marijanović jedan od Srba koji peške idu za Beograd

Izvor: K1info/Tanjug

21/05/2023 > 17:38

podeli vest:

Srbi sa KOSMETA na putu za Beograd stigli do GORNJEG MILANOVCA: Da se UJEDINIMO i svi stanemo pod JEDAN BARJAK
Foto: PrintScreen/Tanjug TV


Grupa Srba sa Kosova i Metohije, koja je krenula peške za Beograd da podrži predsednika Aleksandra Vučića i državu Srbiju na mitingu 26. maja, stigla je danas u Gornji Milanovac. 

Srbe iz severnog dela Kosovske Mitrovice i Leposavića dočekao je predsednik opštine Dejan Kovačević, koji im je zahvalio što su se, kako je naveo, odlučili na ovaj "jako dobar gest" da pešaka krenu od severa KiM do Beograda kako bi podržali jedinstvo i nadu. 

- Tako se bori za Srbiju. Ovo je najbolji primer kako svi u Srbiji treba da radimo, a to je da se ujedinimo i da svi stanemo pod jedan barjak, pod srpski barjak. I da Srbija uvek pobedi - poručio je Kovačević.

 

Jedan od članova grupe, Dejan Marijanović iz mesne zajednice Lešak u opštini Leposavić, rekao je da je ovo peti dan kako su na putu za Beograd, gde žele da 26. maja podrže Vučiča "u njegovom nastojanju da očuva Srbiju i KiM". 

On je dodao da se grupa uputila ka Beogradu "sa velikim moralom, sa snagom i voljom" i istakao da treba da pređu još oko 15 kilometara do Rudnika, gde završavaju današnju rutu. 

- Izdržljivi smo, kao što će Srbija biti jaka i izdržljiva. Srbija će pobediti - poručio je Marijanović. 

Srbi iz severnog dela Kosovske Mitrovice i Leposavića, njih 23, stigli su u Gornji Milanovac noseći transparent sa natpisom "Za Srbiju. Srbi sa Kosova i Metohije. Za Vučića" i zastavu Srbije. 

Grupa Srba iz Leposavića, severnog dela Kosovske Mitrovice i Kosovskog Pomoravlja krenula je pešice za Beograd na skup podrške predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je zakazan za 26. maj u Beogradu.  

 


 

 

 

Ostavite komentar