Vesti > Politika

PETKOVIĆ postavio Bljerima na MESTO: Ništa vas neće oprati od NACISTIČKE istorije i SS DIVIZIJA

Deva je bio gradonačelnik Kosovske Mitrovice i ministar unutrašnjih poslova Albanije za vreme nemačke okupacije

Izvor: K1info/Tanjug

21/05/2023 > 22:28

podeli vest:

PETKOVIĆ postavio Bljerima na MESTO: Ništa vas neće oprati od NACISTIČKE istorije i SS DIVIZIJA
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je večeras Bljerimu Velji, šefu kabineta predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani, da je aktuelna vlast u Prištini pokazala da i dalje gaji nacističku ideologiju, reagujući na Veljinu provokaciju  na Tviteru.

- Bljerime Veljo, bedniče, ništa ne može da vas opere od naci istorije i SS divizija Skenderbeg! Obnovom kuće nacističkog kolaboracioniste Džafera Deve pokazali ste da još gajite naci ideologiju. Smeta ti što Srbi s KiM imaju jednu državu i predsednika Vučića, pa bi da ujedaš iz nemoći - naveo je Petković na Twitteru.

Prethodno je Velja, takođe na Twitteru, naveo da Srpska lista, kako je istakao, ponosno objavila sliku Radoičića i sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako pokazuju tri prsta, što je, kako tvrdi, politički znak koji potiče iz Srpskog dobrovoljačkog korpusa i Nedićeve vlade i od fašističkog političara Ljotića koji je sarađivao sa nacistima.

Za projekat obnove kuće saradnika nacističkih vlasti Deve u Kosovskoj Mitrovici, projekat koji je početkom godine izazvao burne reakcije, vlada u Prištini je za 2023. izdvojila 300.000 evra.

Deva je bio gradonačelnik Kosovske Mitrovice i ministar unutrašnjih poslova Albanije za vreme nemačke okupacije. 

Poznat je i po aktivnoj ulozi u regrutovanju boraca u ozloglašenu SS divizuju Skenderbeg.

 

Ostavite komentar