Vesti > Politika

Peti mandat na ČELU STRANKE: Ištvan Pastor opet IZABRAN za predsednika SVM

Na izbornoj skupštini je glasalo 334 od 336 prisutnih delegata, od kojih je 330 podržalo dosadašnjeg predsednika SVM-a

Izvor: K1info/Tanjug

20/05/2023 > 22:06

podeli vest:

Peti mandat na ČELU STRANKE: Ištvan Pastor opet IZABRAN za predsednika SVM
Foto: Tanjug/Panonija tv/Edvin Čipak


Ištvan Pastor će biti još četiri godine predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), odlučeno je večeras na stranačkoj izbornoj skupštini održanoj u Malom Iđošu. 

Ištvanu Pastoru je ovo peti mandat na čelu stranke od 2007. godine.

Na izbornoj skupštini je glasalo 334 od 336 prisutnih delegata, od kojih je 330 podržalo dosadašnjeg predsednika SVM-a, prenela je RTV Panon. 

Uz predsednika, delegati su birali i članove stranačkog Saveta.

- Tokom perioda od četiri godine koji je pred nama, spremni smo da ponesemo sav teret, kako bi stranka i zajednica ostale i bile barem u onoj formi u kakvoj su sada - istakao je Ištvan Pastor na konferenciji za novinare posle izborne skupštine SVM-a. 

Dodao je da to neće biti lako, jer misli da je danas svet puno složeniji, ima puno više izazova i opasnosti sa mnogo više strana nego u bilo kojem trenutku u poslednjih 16 godina.

Foto: Tanjug/Panonija tv/Edvin Čipak

 

- Naš osnovni zadatak je da i dalje činimo sve u cilju toga da svi Mađari koji žive u Vojvodini mogu da napreduju u svojoj domovini uz očuvanje i jačanje mađarskog identiteta. To je bila naša pokretačka snaga do sada, i danas je, a biće i u buduće - rekao je, pored ostalog, Pastor.

Dodao je da se za to, međutim, ''mora promeniti i naša zemlja''. 

- Naša država mora postati privlačnija, prihvatljivija i pristupačnija. Naša zemlja se mora promeniti. Poslednji dani, nedelje, meseci, godine dokazuju da u društvu Srbije ima mnogo toga što se mora ispraviti - rekao je predsednik SVM-a.

Govoreći o izborima u budućnosti u Srbiji, Pastor je rekao da SVM i dalje nastoji da samostalnim izlaskom na izbore stekne široki legitimitet na izborima i da sa te pozicije gradi partnerstvo sa onima koji to prihvataju i čije programe Savez vojvođanskih Mađara može da prihvati.

- Savez vojvođanskih Mađara je politički zrela stranka i pripremljena, ima iskustvo i akumulirano znanje koje joj omogućava da se nosi sa zadacima koji je čekaju - rekao je Ištvan Pastor.

 

 


 

 

Ostavite komentar