Vesti > Politika

Opozicija PONOVILA ZAHTEVE sa protesta i u Skupštini Srbije

Zahtevi su smena članova REM, oduzimanje dozvole TV Pink i TV Hepi, ukidanje rijaliti programa, smena ministra unutrašnjih poslova

Izvor: K1info/Tanjug

18/05/2023 > 16:22

podeli vest:

Opozicija PONOVILA ZAHTEVE sa protesta i u Skupštini Srbije
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Poslanici opozicionih stranaka danas su  u delu sednice Skupštine Srbije na kojoj se postavljaju pitanja izvršnoj vlasti ponovili zahteve iznete na nedavnom protestu.

Svi poslanici koji su se javili za reč izrazili su saučešće porodicama stradalih u masovnim ubistvima koja su se dogodila pre dve nedelje, jedno u Beogradu, a drugo u okolini Mladenovca.

Šef poslaničke grupe Zeleno-levi klub Radomir Lazović rekao je da je ovo velika trauma koja se, kako je rekao, nadvila nad društvom, te tvrdi da “ljudi s pravom traže promene i da se zaustavi medijsko trovanje” koje dolazi od televizija sa nacionalnom frekvencijom, a posebno sa, kako je naveo, "TV Pink i TV Hepi”.

On je pitao premijerku Anu Brnabić na osnovu kojih analiza je izjavila da “sistem nije zakazao” i upitao zar nije normalno da se pokrene istraga o svemu što se dogodilo.

- Trebalo je da se utvrde greške, a ne da prva stvar bude opravdavanje sistema - rekao je Lazović.

Imao je pitanje i za predsednicu Saveta REM-a Oliveru Zekić čemu služu to telo ako ne da kontroliše da li se radi po zakonu.

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević i “Moramo-Zajedno” Aleksandar Jovanović Ćuta poručili su vlastima da imaju "rok" do sutra u 18.00 sati da ispune zahteve opozicije.

Zahtevi su smena članova REM-a, oduzimanje dozvole TV Pink i TV Hepi, ukidanje rijaliti programa, smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

- Da li vi stvarno mislite da će narod da gleda beskonačne sednice skupštine na kojoj se ispostavljaju izveštaji kako je u ovoj zemlji sve u redu dok Srbijom teku potoci krvi - rekao je Jovanović. 

Jovanović je rekao da opozicija neće dozvoliti da sednica traje u nedogled, a predsednik Skupštine Vladimir Orlić ga je podsetio da je sednica zakazana “onda kada je opozicija to tražila i na način na koji je tražila, da ne bude samo jedna objedinjena rasprava”.

Kritike su stigle i od šefa poslaničke grupe Narodne stranke Miroslava Aleksića.

- Nastavili ste da pretite, da delite Srbiju, to radite deset godina, nastavili ste da to radite na Pinku i Hepiju - ocenio je Aleksić.

 

 


 

 

Ostavite komentar