Vesti > Politika

Sednica Skupštine ZAKAZANA NA ZAHTEV OPZICIJE, a Lutovac i Zelenović je NAPUSTILI TEK ŠTO JE POČELA

Pred poslanicima su četiri tačke dnevnog reda, a prva je bezbednosna situacija

Izvor: K1info/Tanjug

19/05/2023 > 18:02

podeli vest:

Sednica Skupštine ZAKAZANA NA ZAHTEV OPZICIJE, a Lutovac i Zelenović je NAPUSTILI TEK ŠTO JE POČELA
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Poslanici Skupštine Srbije završili su danas rad, a raspravu o vladinom izveštaju o bezbednosnoj situaciji nakon dva masovna ubistva u Srbiji nastaviće u utorak.

Pred poslanicima su četiri tačke dnevnog reda, a pored vladinog izveštaja o bezbednosnoj situaciji, parlamentarci će narednih dana raspravljati i o izveštaju REM-a, koji je već usvojio Odbor za kulturu i informisanje, formiranju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su dovele do tragedija, kao i o izglasavanju nepoverenja ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Sednici su i danas prisustvovali premijerka Ana Brnabić, ministri Bratislav Gašić, Danica Grujičić, Darija Kisić i Maja Popović.

Sednica je počela juče u 15 časova, a poslanici su još uvek na prvoj tački dnevnog reda.

O svakoj tački se vodi pojedinačna rasprava.

Brnabić je danas poručila da će u skupštini biti koliko god je potrebno kako bi razgovarala sa poslanicima o značajnim temama.

Šefovi poslaničkih grupa Demokratske stranke i "Moramo-Zajedno" Zoran Lutovac i Nebojša Zelenović rekli su danas da napuštaju današnje zasedanje, ali u popodnevnom delu sednicu, nakon te odluke, u sali je ostao zamenik šefa poslaničke grupe "Moramo-Zajedno" Aleksandar Jovanović Ćuta koji je polemisao sa Brnabić i Gašićem.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Predsednik parlamenta Vladimir Orlić je konstatovao da je opozicija tražila sednicu Skupštine Srbije o temama koje su pred poslanicima, a da šefovi opozicionih poslaničkih grupa nisu ni glasali za dnevni red, dok je deo opozicionih poslanika čak i napustio zasedanje, navodeći da to govori o njihovom odnosu i poštovanju prema temi.

Nastavak sednice je u utorak u 10 časova.

 

 


 

 

Ostavite komentar