Vesti > Politika

PUTIN misli da je Ukrajina ISTORIJSKA greška, ATMOSFERA tokom njegovog govora bila je SUMORNA

Za američki plan za Kosovo, Drašković kaže da je to u stvari poboljšani Ahtisarijev plan iz 2006. godine, na osnovu rezolucije 1244

Izvor: K1info/Tanjug

25/02/2023 > 17:32

podeli vest:

PUTIN misli da je Ukrajina ISTORIJSKA greška, ATMOSFERA tokom njegovog govora bila je SUMORNA
Foto: ATA Images


Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je danas da ruski predsednik Putin misli da je stvaranje Ukrajine bilo istorijska greška, koju će ratom otkloniti.

- Putin je započeo rat sa programom da je raspad Sovjetskog saveza jedna tragedija i da je njihov cilj da svuda brane i ujedine ruski svet - rekao je Drašković za Tanjug.

Prema njegovim rečima, istorija ukazuje da Putin, kako je ocenio, "prati program sličan Hitleru", zbog čega se nada da će ruski narod uspeti da preživi ovu "kataklizmu".

 

 

Govoreći o vezama Srbije i Rusije, Drašković je kazao da se nekadašnji predsednik Boris Jeljcin nikada nije ogrešio o Srbiju.

- Svi planovi da se završi krvavi sukob u Jugoslaviji došli su zajednički iz EU, SAD i Jelcinove Rusije. Zahvaljuću tom dogovoru, a najviše Rusiji, srpski narod u Hrvatskoj dobio bi državu u državi, ali taj plan je odbijen, i znamo kakve je posledice po nas to imalo - rekao je on.

- Pomno sam gledao Putinov godišnji govor, atmosfera je bila sumorna, nije bilo oduševljenja, ljudi su bili zaplašeni. Ukazuje na to da neiskazivanje podrške Putinu znači da ćeš pasti kroz prozor sa solitera, ili izvršiti samoubistvo u prisustvu vlasti - smatra Drašković.

Na pitanje da prokomentariše izjave ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka, koji je poručio Srbiji da sačeka pobedu Rusije kako bi se pozabavila Kosovom i Metohijom, Drašković odgovara:

- To je plan da se Ukrajina zbriše, da Kijev prestane da postoji, a da onda u drugim geopolitičkim situacijama krenu na Moldaviju, preko Dunava i da dođu do Prizrena da nam oslobađaju Kosovo - dodao je.

Za francusko-nemački predlog, odnosno, kako je rekao, američki plan za Kosovo, Drašković kaže da je to u stvari poboljšani Ahtisarijev plan iz 2006. godine, na osnovu rezolucije 1244.

- Ja bih voleo da u Briselu kažu da nema više dijaloga o Kosovu, da se predlog obostrano prihvati i da krenemo što pre da pričamo o realizaciji - istakao je lider SPO.

 

 

 


 

 

 

Ostavite komentar