Vesti > Politika

Tadić pred novinarima: POTREBNO JE BAVITI SE I DRUGIM PROBLEMIMA u društvu, ne samo pitanjem KiM

Boris Tadić je naveo da SDS po pitanju Kosova i Metohije ima jasan i čvrst stav, ali se neće baviti samo tom temom

Izvor: K1info/Tanjug

25/02/2023 > 14:49

podeli vest:

Tadić pred novinarima: POTREBNO JE BAVITI SE I DRUGIM PROBLEMIMA u društvu, ne samo pitanjem KiM
Foto: ATA Images


Lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić, izjavio je danas, pred početak sednice Glavnog odbora te stranke, da je situacija u kojoj se nalazi čitavo srpsko društvo teška i da je potrebno baviti se i ostalim problemima u društvu, a ne samo pitanjem Kosova i Metohije.

Tadić je naveo da Socijaldemokratska stranka po pitanju Kosova i Metohije ima jasan i čvrst stav, ali da se neće baviti samo tom temom, već i ostalim  društvenim pitanjima.

- Smatramo da su čitavi sektori u našem društvu u izuzetnoj krizi i neophodno je u ovim okolnostima nametnuti politike i diskusiju o tome kako će se sprovoditi određene politike u domenu socijalne sfere, zdravstva, investicija, ekonomije, a o tome nema prave diskusije u društvu - ocenio je Tadić.

Tadić je naveo da ima dosta problema u oblasti zdravstva i da, kako je rekao, uskoro neće biti dovoljno lekara koji će lečiti ljude u Srbiji.

- Ministarka zdravlja govori o tome da treba školovati i zaposliti nove medicinske kadrove, a država je organizovano sa nemačkim GIZ-om pravila sistem za izvoz naših lekara i naših medicinskih sestara - rekao je Tadić novinarima.


 

Naveo je da ima problema i u domenu visokih tehnologija, poljoprivredi, kao i u oblasti zaštite prava radnika.

- Ovih dana Dragoslav Ljubičić je sa svojim sindikalcima pokrenuo akciju koja je izuzetno važna u zaštiti prava radnika, smenu radnika, to su pitanja koja će otvarati Socijaldemokratska stranaka u budućnosti. Mi nećemo biti stranka koja će se jedino baviti Kosovom i Metohijom - naveo je Tadić.

Tadić je naveo da se politika Socijaldemokratske stranke zasniva na principima demokratije, odgovorne državne i nacionalne politike, kao i socijalne politike, te da će i u narednom periodu nastaviti s tom politikom.

- Nije normalno da se ovo društvo pretvori u društvo jednog pitanja - Kosova i Metohije, ako to bude, a to jeste namera režima Aleksandra Vučića, polako ćemo razoriti temelje ovog društva. Moramo paralelno da otvaramo sva ostala pitanja u društvu - ocenio je Tadić.

 

 

 

Ostavite komentar