Vesti > Politika

U ponedeljak u Briselu ostajemo pri CRVENIM linijama po pitanju KiM

Obraćali smo se međunarodnim zvaničnicima i zbog nelegalne izgradnje baza na severu KiM, istakao je Vučić

Izvor: K1info/Tanjug

22/02/2023 > 20:19

podeli vest:

U ponedeljak u Briselu ostajemo pri CRVENIM linijama po pitanju KiM
Foto: Printscreen/Tanjug


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će se u ponedeljak na sastanku u Briselu držati crvenih linija po pitanju KiM o kojima je  govorio u Skupštini Srbije - ma šta da bude i ma kako da bude.

Na pitanje novinara N1 na otvaranju Sajma turizma u Beogradu da li u ponedeljak u Briselu, gde će se razgovarati o francusko - nemačkom predlogu odnosno evropskom, s obzirom na poruke iz EU da se očekuje neka vrsta prihvatanja, da li misli da bi to privhatanje trebalo da bude u nekoj pisanoj formi tog predloga i da li će Srbija ostati na ranijim crvenim linijama, rekao:

- Sve što sam rekao u skupštini, a razumem vašu brigu i mnogo teških noći je pred nama, jeste da  će se Srbija držati onoga što sam govori u Narodnoj skupštini - ma šta da bude i ma kako da bude - naglasio je Vučić.

 

Predsednik Srbije Vučić izjavio je večeras i da su se naša država i on lično obraćali svim međunarodnim zvaničnicima usmeno i pisanim putem zbog nelegalne izgradnje baza na severu KiM, kao i da je i sam slao ta pisma.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara N1 da li se Srbija obraćala nekome od međunarodnih zvaničnika u vezi sa izgradnjom policijskih baza na severu KiM u pisanoj formi, kome i kakve je odgovore dobila.

- Da, lično sam to radio u razgovoru i sa ljudima iz Kfora i sa Miroslavom Lajčakom i Boreljom i svim međunarodnom predstanivnicima sa kojima sam razgovarao. Bukvalno sa svima, a u pisanoj formi od Srpske liste do Kancelarije za KiM, bukvalno na sve adrese smo to slali - rekao je Vučić.

Dodao je da je i lično potpisao više tih pisama, kao i pisama koja su bila upućena predstavnicima država koje nisu priznale samoproglašeno Kosovo.

 

 


 

 

Ostavite komentar