Vesti > Politika

I 200 km/h i isključivanje struje: PREGOVORI Beograda i Prištine podsećaju na VOZ "SOKO"

Za mene je osnovno pitanje ko je dozvolio formiranje i organizovanje tzv. Narodnih patrola, kaže novinar Jakša Šćekić

Izvor: K1info/Tanjug

20/02/2023 > 09:52

podeli vest:

I 200 km/h i isključivanje struje: PREGOVORI Beograda i Prištine podsećaju na VOZ "SOKO"
Foto: Facebook/Aleksandar Vučić


Novinar Jakša Šćekić ocenio je danas da je pregovarački proces između Beograda i Prištine sličan vozu koji je krenuo iz stanice i putuje da bi stigao na svoju krajnju destinaciju.

- Na nekim deonicama taj voz će kao i naš voz Soko, ići 200 kilometara na sat, ali biće i deonica na kojima će mu isključivati struju pa će ići 20 ili 30 kilometara na sat - rekao je Šćekić za Tanjug.

Prema njegovim rečima "ni Beograd, ni Priština nisu u situaciji da odbiju francusko-nemački predlog i dodaje da javnost nije upoznata sa tekstom francusko-nemačkog predloga, jer kako ističe, postoji tajnost pregovaračkog procesa.

- Javnost nije znala ni šta je bio sadržaj mirovnih predloga na osnovu kojih je zaključen Dejtonski sporazum. Saznali smo to tek kada su završeni pregovori. Isto važi i za izralesko-palestinske pregovore u Kejmp Dejvidu. Ni tada se nisu znali detalji pregovora - podsetio je Šćekić.

Kako je rekao, kada pregovori Beograda i Prištine budu završeni predsednik Vučić bi trebalo da izađe pred javnost i kaže "koja je cena odbijanja, a koja prihvatanja predloga".

- Vučić je shvatio da u Srbiji postoji jedna tiha većina koju interesuju standard, bolji život i bolje plate i penzije, zapošljavanje, društvo u kojem žive mladi ljudi i ne žele da idu u inostranstvo - rekao je on.

Šćekić kaže i da ne shvata one koji traže da se KiM vrati u ustavno-pravni poredak Srbije.  

- Kosovski Albanci neće da žive sa Srbima na Kosovu i Metohiji i ova vlast mora pregovara kako da se Srbima koji žive na Kosovu olakša život. Situacija ne sme da se zateže, već pristup mora biti otvoren i konstruktivan, uprkos Kurtiju i njegovom političkom delovanju usmerenom da udovolji albanskoj javnosti na KiM - rekao je Šćekić.

Govoreći o protestu desničara ispred Predsedništva Srbije 15. februara, na Dan državnost Srbije, on je kazao da je to samo nastavak onoga što se događalo nešto ranije u Narodnoj skupštini.

- Za mene je osnovno pitanje ko je dozvolio formiranje i organizovanje tzv. Narodnih patrola. To je za mene ozbiljna stvar kojom bi morala da se pozabavi država - rekao je Šćekić.

 

Ostavite komentar