Vesti > Politika

Vučić ZAUZET u Minhenu: PREDSEDNIK Srbije sa Makronom, Šolcom, Blinkenom, Boreljom...

Najavljene su i dobre vesti koje se tiču Kosova i Metohije

Izvor: K1info/Tanjug

17/02/2023 > 18:46

podeli vest:

Vučić ZAUZET u Minhenu: PREDSEDNIK Srbije sa Makronom, Šolcom, Blinkenom, Boreljom...
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sreo se u Minhenu sa visokim predstavnikom za spoljnu politiku EU Žozepom Boreljom. Do susreta je došlo na otvaranju Minhenske konferencije o bezbednosti.

Predsednik Vučić je poručio da ga sutra očekuje novi sastanak sa Boreljom.

"Kratak susret sa Žozepom Boreljom. Koliko sutra očekuje nas novi sastanak i nastavak borbe za očuvanje mira i stabilnosti celog Zapadnog Balkana", naveo je predsednik Vučić na Instagramu uz sliku sa Boreljom.


Vučić sastao se potom sastao i sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom i kancelarom Savezne Republike Nemačke Olafom Šolcom.

"Ozbiljan i korektan sastanak sa najodgovornijim ljudima EU o procesu dijaloga sa Prištinom, francusko-nemačkom planu i našim bilateralnim odnosima", objavljeno je na Instagram profilu buducnostsrbijeav posle sastanka sa Makronom i Šolcom, da bi se predsednik Vučić potom sastao i sa državnim sekretarom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Blinkenom.

"Osim razgovora o odnosima Beograda i Prištine potvrdili smo sve bolje bilateralne odnose između Srbije i #USA", objavljeno je na nalogu buducnostsrbijeav na Instagramu

Vučić se prethodno na marginama minhenske konferencije sastao sa ministrom spoljnih poslova Ujednjenog Kraljevstva i Severene Irske Džejmsom Klaverlijem, kao i sa predsednikom Vlade Grčke Kirjakosom Micotakisom. 

Predsednik je po dolasku u Nemačku poručio da ga čeka naporan dan, ali i da veruje da će se uspešno izboriti za interese Srbije i da će građanima moći da saopšti dobre vesti neke danas, a neke za sedam dana koje se tiču Kosova i Metohije.

 


 

 

 

 

 

Ostavite komentar