Vesti > Politika

Normalizacija ODNOSA sa Prištinom i USKLAĐIVANJE sa politikom EU su KLJUČNI za EVROPSKI PUT Srbije

Aleksandar Vučić sastao se sa šefom diplomatije Evropske unije, Žozepom Boreljom na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji

Izvor: K1info/Tanjug

18/02/2023 > 11:11

podeli vest:

Normalizacija ODNOSA sa Prištinom i USKLAĐIVANJE sa politikom EU su KLJUČNI za EVROPSKI PUT Srbije
Foto: Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Minhenu sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom, i tom prilikom mu je "snažno zamereno" što Beograd nije uveo sankcije Rusiji.

- Otvoren razgovor sa Žozepom Boreljom i priprema za nastavak dijaloga između Beogada i Prištine. Srbiji je snažno zamereno neuvodjenje sankcija Ruskoj Federaciji. Razgovori se uskoro nastavljaju - napisao je predsednik Srbije na Instagram profilu buducnostsrbijeav, posle susreta održanog drugog dana Minhenske konferencije o bezbednosti.

Žozep Borelj, šef diplomatije Evropske unije, naveo je da su, posle susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, predlog EU o normalizaciji odnosa sa Prištinom, kao i usklađivanje sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politkom (CFSP) ključni za evropski put Srbije.

- Susreo sam se sa predsednikom Srbije na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, uoči dijaloga na visokom nivou na kojem ću biti prisutan 27. februara - napisao je Borelj na Twitteru.

- Razgovarali smo o potrebi da se napreduje povodom predloga o normalizaciji odnosa sa Kosovom i važnosti usklađivanja Beograda sa CFSP. Obe stvari su ključne na putu Srbije ka EU - napisao je on.

 

 

Ostavite komentar