Vesti > Politika

Dačić: Večeras je pripreman DRŽAVNI UDAR i nasilno preuzimanje vlasti u Beogradu

Članovi Vlade Srbije osudili proteste ispred Predsedništva

Izvor: K1info/Tanjug

15/02/2023 > 22:19

podeli vest:

Dačić: Večeras je pripreman DRŽAVNI UDAR i nasilno preuzimanje vlasti u Beogradu
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Premijerka Ana Brnabić poručila je večeras učesnicima protesta desničara ispred zgrade Predsedništva da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zbog stabilnosti Srbije, štiti i njih, iako mu oni prete ubistvom i gaze srpsku zastavu.

Brnabić je na svom Tviter nalogu napisala da bi, da nije tako, učesnike skupa večeras dočekale desetine hiljada članova Srpske napredne stranke.

- Gazite srpsku zastavu, pozivate se na drugu državu, pretite ubistvom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Znajte da i vas štiti Aleksandar Vučić, zarad stabilnosti. Ovako, vi njemu pretite, on zbog Srbije vas štiti. 'Junaci' nesrećni - navela je Brnabić.

 

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da je jasno da je pripreman i organizovan pokušaj državnog udara i zahteva od nadležnih organa da preduzmu sve mere.

- Jasno je da je danas i večeras pripreman i organizovan pokušaj državnog udara, ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučica i nasilnog preuzimanja vlasti - rekao je Dačić za Tanjug.

On je poručio da zahteva od nadležnih državnih organa da hitno preduzmu sve mere za zaštitu ustavnog poretka i  javnog reda i mira.

- Ovo je izdaja nacionalnih I državnih interesa za račun neprijatelja Srbije - istakao je Dačić.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 


Na Sretenje svako pokaže svoje pravo lice: dok je Aleksandar Vučić pozivao Srbiju na slogu i zajedništvo u čuvanju države ostale nam od Karađorđa i Miloša, antidržavna koalicija je na srpskog predsednika krenula - snajperom i otvorenim pretnjama smrću, izjavio je večeras predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić.

"Da vidi Srbija šta ko zaista jeste, šta to može i ume da njenoj deci ponudi. Antidržavna bulumenta, što sebe naziva nekakvim "desničarima", okupila se ponovo skupa sa onim restlovima bivšeg režima koji su radili sve što su mogli da KiM oteraju što dalje od Srbije i što servilnije ispune svaki nalog stranaca, da danas - zajedno prete čoveku zaslužnom za 27 povučenih priznanja tzv. "Kosova", naveo je Orlić u saopštenju. 

I još, na sve to, naglašava Orlić, da zlokobno preteći potvrde: da je danas pronađeni snajper u rukama njihovog aktiviste - sastavni deo te njihove "politike". 

"To je sudbina koju su namenili našem narodu zlikovci spremni da mu državu, ne trepnuvši - unište, a taj narod gurnu u sukob i trajno zaviju u crno. Jer slepa mržnja prema Aleksandru Vučiću postala im je sada jedini smisao života, pa ne dozvoljava više prostora ni da gram razuma tu preostane", kazao je predsednik parlamenta.

Kako je naglasio, koliko im je do Srbije i bilo čega srpskog uopšte stalo, dodatno govori i to - da su svoj bal vampira organizovali upravo na Sretenje. 

"Ali, umesto da oskrnave državni i narodni praznik, uspeli su samo da ljudima daju živi primer - onih na koje je i upozorio Aleksandar Vučić, ukazavši da od neodgovornih i nerazumnih treba najpre državu da čuvamo, jer su u stanju da je upropaste za dan, samo ako im se ukaže prilika. To Srbija, zemlja pristojnih, odgovornih ljudi, sigurno neće da im dopusti", naveo je Orlić.

 

 

  

Ostavite komentar