Vesti > Politika

Pretnje Vučiću na PROTESTU desničarskih organizacija: Maskirani demonstranti SRUŠILI OGRADU i došli do Predsedništva

Protest se održava zbog KIM, ističu organizatori. Ispred Predsedništva prisutne policijske snage

Izvor: K1info/euronews.rs

15/02/2023 > 20:27

podeli vest:

Pretnje Vučiću na PROTESTU desničarskih organizacija: Maskirani demonstranti SRUŠILI OGRADU i došli do Predsedništva
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Sa protesnog skupa koji su večeras kod zgrade Predsedništva Srbije organizovale desničarske organizacije nezadovoljne francusko-nemačkim planom za KiM, upućene su pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. 

Okupljanima se obratio jedan od organizatora protesta Dejan Petar Zlatanović, koji je na kraju govora viknuo "Ko potpiše-nјega ubiše".

Ultradesničar Damnjan Knežević iz takozvanih Narodnih patrola takođe je uputio pretnje predsedniku Vučiću rekavši: "Kunem vam se, spremni smo za mnogo više od nereda".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

U jednom trenutku su porušili ogradu pored Predsedništva, gađali su fasadu jajima i prišli zgradi u nameri da uđu, ali ih je u tome sprečio kordon policije za razbijanja demonstracija.

U pozivu na skup je navedeno da je razlog "zaštita Kosova i protivljenje nemačko-francuskom predlogu". Među ultradesničarskim organizacijama koje su pozivale na protest su i Narodne patrole.

Knežević je tokom obraćanja na skupu najavio da su spremni, kako je rekao, na mnogo više od nereda.

- Molimo državno rukovodstvo Rusije, da čak i ako naše rukovodstvo ne spreči ulazak Kosova u UN, da udare veto - rekao je, između ostalog, vođa ove ultradesničarske organizacije.

Među onima koji su pozivali na protest je i vođa ekstremističkog pokreta Obraz Mladen Obradović, ali i Borislav Antonijević iz udruženja Lekari i roditelji za nauku i etiku koje je poznato po antivakserskim stavovima. On je u žižu pažnje javnosti došao nakon što u jednoj emisii nije znao pravo ime Fajzerove vakcine...

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Okupljeni uzvikuju parole protiv državnog rukovodstva, javlja Euronews Srbija.

Kako javlja reporter Euronews Srbija, nekoliko policijskih automobila je preprečilo Ulicu Kralja Milana u kojoj je saobraćaj zaustavljen.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar