Vesti > Politika

Vučić razgovarao sa predsednicom Moldavije: Obostrana podrška teritorijalnom INTEGRITETU i suverenitetu

Dvoje sagovornika su konstatovali da su srpski i moldavski narodi prijateljski, te da će moguća otvorena pitanja rešavati dogovorom

Izvor: K1info/Tanjug

15/02/2023 > 17:38

podeli vest:

Vučić razgovarao sa predsednicom Moldavije: Obostrana podrška teritorijalnom INTEGRITETU i suverenitetu
Foto: Tanjug/AP/Aurel Obreja


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednicom Moldavije Majom Sandu i tom prilikom izrazili su obostranu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu, kao i interes za razvoj bilateralnih odnosa Srbije i Moldavije na zajedničku korist, saopštila je pres služba Predsednika. 

Dvoje sagovornika su konstatovali da su srpski i moldavski narodi prijateljski, te su, povodom poslednjih izjava, rekli da će moguća otvorena pitanja biti rešavana dogovorom.

Predsednik Vučić je predsednici Sandu uputio poziv da poseti našu zemlju, a predsednica Sandu je ovom prilikom uputila poziv predsedniku Vučiću da učestvuje na Drugom Samitu Evropske političke zajednice, koji će biti održan u junu u Kisinjevu. 

Predsednica Moldavije Maja Sandu objavila je danas da je imala produktivan telefonski razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o bezbednosnim pitanjima u Moldaviji, i poručila da će Kišinjev nastaviti da blisko sarađuje sa Beogradom kako bi se zaustavile pretnje po bezbednost Moldavije. 

Sandu je na Tviteru čestitala Srbiji Dan Državnosti. 

"Imala sam produktivan telefonski razgovor sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o bezbednosnim aspektima u Moldaviji. Nastavićemo da blisko sarađujemo sa Srbijom kako bismo sprečili pretnje po bezbednost Moldavije", navela je Sandu.

Podsetimo, predsednica Moldavije Maja Sandu optužila je Moskvu da je uz pomoć državljana Srbije, Crne Gore i Belorusije pripremala državni udar u toj zemlji, na šta je odmah reagovao ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

 

 

 


 

 

 

Ostavite komentar