Vesti > Politika

DAČIĆ IZ VAŠINGTONA poručio: Važno je da posebna sednica parlamenta o KiM protekne U DUHU JEDINSTVA

Ministar spoljnih poslova Srbije danas prisustvuje Molitvenom doručku u Vašingtonu

Izvor: K1info/Tanjug

02/02/2023 > 07:24

podeli vest:

DAČIĆ IZ VAŠINGTONA poručio: Važno je da posebna sednica parlamenta o KiM protekne U DUHU JEDINSTVA
Foto: YouTube screenshot


Ministar spoljnih poslova Srbije izavio je danas da je Srbija jaka samo onoliko koliko je jedinstvena i ocenio da je zato važno da posebna sednica parlamenta o KiM protekne u duhu državnog jedinstva i podrške politici koju vodi predsednik i Vlada Srbije, kao i da se uspostavi široka platforma za odbranu nacionalnih i državnih iteresa, istovremeno vodeci računa o budućnosti zemlje.

- Veoma je bitno da se pokuša da se o ovom vitalnom nacionalnom i državnom intersu napravi državno i političko jedinstvo. Bilo bi veoma važno da sve političke stranke iskažu jedinstvo oko pitanja KiM za razliku od uskostranačkih interesa koji mogu da opasno nanesu štetu našem državnom intesu - rekao je Dačić za Tanjug u Vašingtonu na pitanje vezano za posebnu sednicu paralmenta koja je zakazana za danas, a kojoj će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić kako bi poslanike obavestio o pregovaračkom procesu.

Dačić je naglasio da je sednica parlamenta zato prilika da svaka politička stranka pokaže koliko drži do državnih i nacionalnih interesa jer je Srbija kakvo je naglasio samo jaka onoliko koliko je jedinstvena.

- Zato je važno da sednica protekne u duhu državnog jedinstva i podrške politici predsednika Aleksandra Vučića i vlade i uspostvaljnju šrioke platforme za odbranu naših nacionalnih i drzavnih interesa istovremno vodećih računa o budućnosti Srbije, da Srbija ne dozvoli da dođe do nekih restriktivnih mera, sankcija i onoga što bi nas ugrozilo - rekao je ministar.

Ministar Dačić danas prisustvuje Molitvenom doručku u Vašingtonu, gde će se učesnicima skupa tradicionalno obratiti predsednik SAD.

Ministar se juče u Vašingtonu sastao sa zvanicnicima Stejt departmenta Derekom Šoleom, Gabrijelom Eskobarom, senatorom Ronom Džonsonom, kongresmenkom Klaudijom Teni, predstavnicima jevrejskih organizacija koje su veoma bitne na mednjunorodnoj sceni kao i stranačkim insitutima - demokratskim i republikanskim NDI i IRI.

 

Ostavite komentar