Vesti > Politika

Vučić: NE SHVATAM TO SA DANILOM, on nije bio član delegacije, U ČEMU JE PROBLEM?

Predsednik Srbije je rekao da ne razume sve te priče oko posete njegovog sina Danila Republici Srpskoj

Izvor: K1info/Tanjug

11/01/2023 > 14:31

podeli vest:

Vučić: NE SHVATAM TO SA DANILOM, on nije bio član delegacije, U ČEMU JE PROBLEM?
Foto: Printscreen Instagram/buducnostsrbijeav


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne razume sve te priče oko posete njegovog sina Danila Republici Srpskoj i naglasio da on nije bio deo nijedne delegacije.

- Nisam shvatio to sa Danilom, nije bio deo nijedne delegacije - rekao je Vučić posle obilska radova na saobraćajnici Novi Beograd - Surčin, na pitanje novinara da prokomentariše atmosferu stvorenu zbog Danilovog odlaska na obeležavanje Dana Republike Srpske.

Vučić je ocenio i da su službe BiH postupile neprofesionalno.

- Ovo je interesantna priča. Nisam shvatio šta je smisao svega toga sa Danilom. Šta je bila greška? To što ste rekli da je bio deo neke delegacije? Lagali ste. Nigde i ne piše da je deo delegacije. To su objavljivali tajkunski mediji u Srbiji, a prenosili njihovi mediji. Nije bio deo nijedne delegacije, ničega - rekao je Vučić i podsetio da je to bio Danilov osmi odlazak na obeležavanje Dana RS.

Dodao je da će u ponedeljak na pokazati dokumenta koja govore dokle ide bezobraziluk medija i institucija BiH.

Naglasio je da je bivši predsednik Boris Tadić imao 50 takvih papira za članove prodice kao što je dokument koji mediji prenose da je dobio Danilo i objasnio da je u pitanju običan obrazac kojim se stavlja do znanja ko će ući i kada će izaći iz zemlje.

Predsednik je još jednom naglasio da je to tipski papir koji pokazuje pošovanje prema drugoj zemlji i govori da će Danilo Vučić biti u poseti BiH. 

- A oni su objavli i brojeve pištolja i mobilnih telefona ljudi koja to služba u svetu rati, što ste to uradili u čemu je problem, da li iko može da mi objasni šta je problem da li je krivično delo što je osmi put za redom otišao na proslavu Dana RS, ako je to problem recite da je to problem - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da nema problem ni sa mržnjom Hrvata i dodao da to razume i da bi možda i on da je na njihovom mestu sebi to radio.

- Nemam problem sa njihovom mržnjom, mislili su da je Srbija gotova, da imaju poslušnike koji će im služiti, da je Srbija nestala, da neće moći da pomene Jasenovac, a kamoli Oluju, a premijera tog filma ide za nekoliko dana - rekao je predsednik.

- Kada kažu da se Danilo druži sa ratnim zločincima i mafijašima, ne bih da budem bezobziran i bezobrazan i kažem ne druži se nisakim iz hrvarskog rukovodstva ni sadašnjeg ni bivšeg - rekao je Vučić i dodao da sve to rade, jer znaju da mora da razmišlja svojoj starijoj deci.

On je napomenuo da znaju da mu to teško pada i da  računaju da će ga tako slomiti.

 

 


 

 

Ostavite komentar