Vesti > Politika

SRBI sa KiM razumeju da SRBI u BEOGRADU NE RAZUMEJU njihovu situaciju

Aleksandar Vučić je jutros zvao evropske predstavnike i zamolio ih da povedu računa jer je situacija mnogo opasnija i teža nego što misle

Izvor: K1info/Tanjug

30/12/2022 > 11:48

podeli vest:

SRBI sa KiM razumeju da SRBI u BEOGRADU NE RAZUMEJU njihovu situaciju
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu je važno da međunarodna zajednica ispuni garancije koje su dali i da razumeju da su se pravili naivni, a da su gledali da je neko podigao četiri baze i to ne da bi gradio poverenje prema narodu koji živi na severu Kosova i Metohije, već da bi pretio tom narodu.

- Te baze su podizane da bi mogao da tuče ljude koji se ljube ili vode ljubav sa svojim devojkama u automobilu, da ih unakazi, da ih tuče do neprepoznatljivosti, pa da glume mangupe i kažu pogledajte šta smo uradili Srbima i da onda misle da će Srbi da ćute -  rekao je Vučić nakon sastanka sa Nikolom Nedeljković, a odgovarajući na pitanja novinara.

Vučić je naveo da razumeju i Srbi sa KiM da to Srbi u Beogradu ne razumeju i da u isto vreme dok se odvija drama na KiM ovde će biti hiljade proslava, što lepo govori o uspehu zemlje. On je istakao da naš narod sa Kosmeta više neće da trpi.

- Molim ih da se ponašaju u skladu sa onim što je dogovoreno, da vode računa o Miljanu Adžiću, Srđanu Trajkoviću - kazao je Vučić i dodao da je Adžić zbog barikada uhapšen.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Upitao je da li je neko na barikadama ubijen i ukazao da su šok bombe pirotehnička sredstva zbog kojih u Srbiji nikoga ni prekršajno nisu kažnjavali.

- Učinilo se da bi mogao da vam bude opasan. Hoćete da hapsite čoveka kojeg ste videli na barikadama da mu u automobilu, zato što ga dugo držite na administrativnom prelazu, nije mogla beba da čeka, da mu supruga doji bebu - kazao je.

Vučić je preneo da je i jutros zvao evropske predstavnike i zamolio ih da povedu računa jer je situacija mnogo opasnija i teža nego što misle.

Najavio je da će večeras govoriti detaljnije kako je izbegnuta katastrofa i zašto se Priština ovog puta nije usudila da dođe na sever.

- Imali bismo katastrofu sa NATO-om, uspeli smo da je izbegnemo u ovom trenutku, ali srpski narod je toliko odlučan da više teror nad sobom ne dozvoli, a plašim se neogovornosti evropskih predstavnika, a pogotovo, pogotovu prištinskih vlasti, bahatih prištinskih vlasti - ukazao je Vučić.

 

 


 

 

Ostavite komentar