Vesti > Srbija

Vučić iz HILANDARA: Hvala monasima i iskušenicima što ČUVAJU srpsku TRADICIJU I VERU

Predsednik poručio je da je ponosan na srpski narod i na to što je obezbeđena podrška manastiru na godišnjem nivou kroz odluke Skupštine

Izvor: K1info/Tanjug

06/01/2023 > 18:12

podeli vest:

Vučić iz HILANDARA: Hvala monasima i iskušenicima što ČUVAJU srpsku TRADICIJU I VERU
Foto: Tanjug/AP Geert Vanden Wijngaert


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u posetu manastiru Hilandaru i poručio da je ponosan na srpske monahe i iskušenike koji čuvaju srpsku tradiciju, veru i običaje.

- Ponosan što sam drugi put kao predsednik Srbije u poseti manastiru Hilandar, ponosan na naše monahe i iskušenike koji čuvaju srpsku tradiciju, veru i običaje. Zadovoljan što smo, kao sluge naroda, mogli da pomognemo Hilandaru, kao jednoj od najvećih srpskih svetinja. Hristos se rodi! - poručio je Vučič na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

On je u video poruci koju je objavio naveo da se nalazi na početku hilandarske zemlje i poručio da je ponosan na srpski narod i na to što je obezbeđena podrška manastiru na godišnjem nivou kroz odluke Skupštine Srbije.

- Ponosan sam na činjenicu da smo sačuvali nešto što je biće i suština našeg naroda i hvala divnim monasima i iskušenicima što čuvaju sve ovo što pripada našem rodu - poručio je Vučić.

 

 

 

Ostavite komentar

vuk

Vucic se skoro izjasnio kao agnostik......postavlja se pitanje sta on radi na Hilandaru i kako je moguce da nevernika pustaju na sveto mesto......nije mi jasno

06.01.2023 23:50