Vesti > Hronika

Suđenje Belivukovoj grupi: Lalić o kriptovanoj APLIKACIJI "Skaj" i advokatu Lazareviću

Laliću će pošto završi izlaganje, pitanja postavljati sudsko veće, postupajući tužilac, odbrana, opunomoćnici oštećenih, ali i optuženi

Izvor: K1info/Tanjug

29/11/2022 > 12:06

podeli vest:

Suđenje Belivukovoj grupi: Lalić o kriptovanoj APLIKACIJI "Skaj" i advokatu Lazareviću
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


U Specijalnom sudu u Beogradu je izlaganjem okrivljenog-saradnika Srđana Lalića nastavljeno suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje u nošenje oružja, otmicu i silovanje. 

Okrivljeni-svedok Srđan Lalić danas je pričajući o zločinima grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, rekao da ga je advokat Dejan Lazarević nagovarao da ubedi jednog pritvorenika da svedoči protiv postupajućih tužilaca.

Lalić je rekao da je Lazarević tražio od njega da vrbuje bivšeg pritvorskog cimera okrivljenog-svedoka Nikole Spasojevića da kaže kako su postupajući tužioci Saša Ivanić i Zoran Babić donosili papire Spasojeviću sa kojih je učio šta će da priča na suđenju.

Zatim je Lalić nastavio da priča kako je od 2018. godine bio distributer za telefone sa aplikacijom "Skaj", objašnjavajući kako aplikacija funkcioniše. 

Lalić je precizirao da je pre hapšenja imao 1.250 korisnika aplikacije "Skaj" dodajući da je ovom aplikacijom snabdevao većinu pripadnika "kavačkog klana".

Okrivljeni-svedok je rekao da je početkom 2020. godine uvideo da može preko aplikacije da vidi gde se nalaze korisnici, posle čega mu je Radoje Živković rekao da proveri gde se nalaze Alan Kožar i Damir Hadzić, koji su u julu te godine ubijeni na Krfu.

Sudija je odredila pauzu od 30 minuta posle koje će Lalić odgovarati na pitanja.

Prethodno ročište je odloženo, jer je Miljkovićev branilac Vladimir Petrović tražio izuzeće postpajućih tužilaca Zorana Babića i Saše Ivanića, kao i Tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, Višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića, Apelacionig tužioca Tomislava Kilibarde i Republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac.Kako Tanjug saznaje, svi zahtevi za izuzeće su odbijeni kao neosnovani i danas se očekuje nastavak suđenja. 

Laliću će pošto završi izlaganje, pitanja postavljati sudsko veće, postupajući tužilac, odbrana, opunomoćnici oštećenih, ali i optuženi. 

Lalić je na prethodnim suđenjima detaljno pričao o ubistvima sa optužnice, kao i o zločinima koji se na njoj nisu našli. 

On je potvrdio da je ova grupa bila oslonjenja na "Kavački klan" čiji je vođa Radoje Zvicer, za kojeg je rekao da je dao pet miliona evra da se promeni vlast u Srbiji, jer je kao najveću pretnju po klan video predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zbog čega je planirana njegova likvidacija .

Pričao je i o trgovini drogom, oružju, otmicama, objašnjavajući kako je grupa funkcionisala. 

Lalić je pored ubistava sa optužznice, pričao i o ubistvima Ljubomira Markovića Kiće, Ljubomira Lainovića, Vlastimira Miloševića, Mirka Kojića, Adisa Spahića, Damira Hodzića, Aleksandra Šarca, Mileta Radulovića "Kapetana", Mirka Kojića, Miloša Perunićića, Igora Dedovića, Stevana Stamatovića i drugih. 

Nakon Lalićevog iskaza i pitanja slede i drugi okrivljeni-saradnici Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević.

Lalić se sa Tužilaštvom za organizovani kriminal nagodio da za kaznu zatvora od 18 godina priča o zločina nekadaašnjih prijatelja, pripadnika ove organizovane kriminalne grupe.

 


    
 

Ostavite komentar