Vesti > Hronika

Belivuk tražio od sudije da OBUZDA Lalića jer PROVOCIRA Miljkovića

Lalić nastavlja da odgovara na pitanja optuženog Miljkovića, a posle izlažu okrivljeni-saradnici Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević

Izvor: K1info/Tanjug

20/12/2022 > 16:45 >> 18:14

podeli vest:

Belivuk tražio od sudije da OBUZDA Lalića jer PROVOCIRA Miljkovića
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


U Specijalnom sudu u Beogradu okrivljeni-saradnik Srđan Lalić nastavio je da odgovara na pitanja o zločinima za koje se potvrđenom optužnicom tereti grupa Veljka Belivuka i Miljkovića Miljkovića.

Veljko Belivuk je posle pauze rekao sudiji da upozori okrivljenog-saradnika Srđana Lalića da ne provocira Miljkovića.

Belivuk je podsetio da je Lalić na prethodnim ročištima Miljkovića nazvao “smećem”, uz reči  “žao mi je što te nisam prebio”, nakon čega je Belivuk upitao sudiju “šta biste vi meni rekli da sam ja rekao - ko god potpiše sporazum pobiću mu porodicu”.

Nakon toga Miljković je nastavio da ispituje Lalića, koji je ispričao da je od svoje advokatice sakrio da je sklopio sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, kako bi nju zaštitio od “kavačkog klana”.

Naveo je da kuću u Ritopeku nije pokazao ranije policiji jer se plašio kavačkog klana, nakon čega je Miljković počeo da postavlja pitanja o sefu Lalićeve majke, ali je sudija odbila to pitanje.

Miljković je Lalića pitao čak o njegovoj polnoj  opredeljenosti, pored ostalog i da li je bio u ljubavnom odnosu sa dvojicom muškaraca, navodeći njihova imena. 

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Lalić je malo pre tog pitanja konstatovao da je Miljković imao odnose sa jednom starletom, nakon čega su počele provokacije od strane Miljkovića.

Lalić je ranije odgovarao i na pitanja optuženog Marka Miljkovića u vezi sa navodnim vođom "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Lalić je rekao da je Zvicer "veliki šef" i da nije hteo da se petlja sa nižepozicioniranim pripadnicima tog klana, kada je zaplenjena droga koju je Lalić uzeo od njega za jednog člana kavačkog klana "Perunovića".

Dalje je pričao o slici koju mu je Zvicer iz bolnice u Ukrajini poslao sa podignutim prstom i crevom u ustima, a spomenuo je i da mu je Zvicer ostao dužan 2.700 evra.

Miljković je ispitivao Lalića o isceniranom ubistvu  Milinka Brašnjevića, pa je Lalić rekao da su polili lažnu krv po njemu, vezali ga i slali fotografije "škaljarskom klanu", te su za tu navodnu likvidaciju dobili 200.000 evra.

Lalić je naveo da je Belivukova i Miljkovićeva grupa planirala ubistvo Luke Perenčevića, jer je Miljković prvo isplanirao da Perenčević ubije Dragana Supurovića, kako bi Miljković preuzeo i tribinu navijača "FK Rad".

Sudija je odredila pauzu posle koje će Miljković nastaviti da ispituje Lalića. 

Lalić je ranije danas odgovarajući na pitanja predsednice sudskog veća ispričao da su Belivuk i Miljković doneli odluku da Milan Ljepoja bude ubijen.

Dodao je da je to bila osveta jer je Ljepoja učestvovao u pokušaju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini, a za to ubistvo je kao nagradu nekoliko pripadnika ovog klana od Zvicera dobilo po kilogram kokaina.

Blindirano vozilo "audi" koje je Belivuk koristio, prema Lalićevim rečima dobio je od "kavačkog klana", a nasledio od ubijenog Aleksandra Stankovića. 

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Lalić je pričao o tome ko se bavio prodajom droge, pa je rekao da su Belivuk i Miljković bili zaduženi za prodaju i nabavku kokaina, a braća Miloš i Marko Budimir za nabavku i prodaju marihuane.

Posle sudije Laliću postavlja pitanja advokat Gordana Božilović Petrović.

Sudija je na početku saopštila da je veće odbilo predloge odbrane da se iz spisa predmeta izdvoje svi zapisi o pretresanju kuće u Ritopeku i nekoliko stanova. 

Takođe, sudija je rekla da su iz predmeta izdvojeni zapisi i audio snimci sa saslušanja Alekse Šejića i Vladimira Dimitrijevića iz MUP-a.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića dovedeni su ranije danas u Specijalni sud u Beogradu, gde im se nastavlja suđenje za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje. 

Foto: ATA Images

 

Pripadnici grupe su dovedeni iz pritvora Okružnog zatvora, u dva navrata u koloni od dve marice i šest policijskih automobila.  

Danas se na suđenju očekuje da Lalić nastavi sa odgovaranjem na pitanja optuženog Miljkovića. Posle Lalića očekuju se izlaganja i okrivljenih-saradnika Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića. Svedoci okrivljeni su pristali da za kazne zatvora od 14,15 i 18 godina pričaju o zločinima koje je grupa počinila. 

 

 

 

Ostavite komentar