Vesti > Hronika

Zbog FILMSKE PLJAČKE preti im 15 godina ROBIJE: Saslušani KINEZI koji su OPLJAČKALI salon lepote

Dvoje osumnjičenih su na saslušanju izneli odbranu, dok se jedan osumnjičeni branio ćutanjem, još dvoje u bekstvu

Izvor: K1info/Tanjug

15/12/2022 > 23:07

podeli vest:

Zbog FILMSKE PLJAČKE preti im 15 godina ROBIJE: Saslušani KINEZI koji su OPLJAČKALI salon lepote
Foto: bg.vi.jt.rs


U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušano troje kineskih državljana zbog sumnje da su 22. novembra ove godine sa još dve osobe koje su u bekstvu, upotrebom sile i pretnje opljačkali vlasnike salona lepote ”Mai Beaty” na Novom Beogradu.

Naredbom o sprovođenju istrage Z.X (35), njegova supruga L.X (37), Z.Y. (36), kao i Y.C. (40) i Y.W. (40) koji su u bekstvu terete se za krivično delo Razbojništvo, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 15 godina, navodi se u saopštenju ovog tužilaštva.

Dvoje osumnjičenih su na saslušanju izneli odbranu, dok se jedan osumnjičeni branio ćutanjem, odnosno iskoristio je zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Posle saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Sumnja se da je L.X. preko aplikacije “Wechat” zakazala za 22. novembar u večernjim satima tretman u pomenutom salonu lepote, u koji je inače dolazila kao mušterija, pa joj je bilo poznato materijalno stanje vlasnika salona, takođe Kineza, C.J. i W.S. Nju je u 23.45 časova do salona dovezao suprug Z.X.

Ubrzo posle toga, Z.Y, Y.C. i Y.W. ušli su u salon naoružani pištoljem, nožem i elektrošokom, pa su oštećenima naredili da legnu na pod, oblepili im oči i usta selotejpom i vezali im ruke.

Takođe L.X, koja je ležala na stolu za masažu vezali su selotejp trakom za sto i to da oštećeni ne bi zaključili da je i ona umešana u izvršenje ovog krivičnog dela.

Potom je jedan od osumnjičenih oštećenom C.J. prislonio pištolj na potiljak i naredio mu da kaže šifru za aplikaciju “Ali Pay”, posle čega su osumnjičeni prebacili novac sa računa oštećenog na svoj račun u iznosu od 93.800 juana (13.800 eura).

Kako bi im rekli adresu stana gde žive, osumnjičeni su posle toga oštećenog udarali palicom na izvlačenje po glavi i telu, a njegovoj supruzi W.S. naneli dve ubodne rane u leđa, čime su im naneli lake telesne povrede.

Jedan od osumnjičenih je ostao u salonu lepote dok su druga dvojica sa Z.X, vozilom oštećenih otišli do stana oštećenih, odakle su uzeli 2.200 evra, tri ženske torbe marke Louis Vuitton, jednu mušku torbu marke Guči, 60.000 dinara jedan zlatni prsten i biserne minđuše.

Osumnjičeni su se potom vratili do salona, odvezali oštećene i vratili im ključeve od stana i automobila, posle čega su napustili salon i udaljili se.

 

 

Ostavite komentar