Vesti > Hronika

ZAKLELA sam se da neću reći čije je ORUŽJE: Negotinska KALAMITI DŽEJN nosiće nanogicu

Tri meseca starica će provesti u svom domaćinstvu, a samo zbog zdravstvenog stanja neće biti zatvorena u ćeliji

Izvor: K1info

16/12/2022 > 14:52

podeli vest:

ZAKLELA sam se da neću reći čije je ORUŽJE: Negotinska KALAMITI DŽEJN nosiće nanogicu
Foto: Pixabay.com


Starici B. D. (72) iz mesta Bukovče kod Negotina Više javno tužilaštvo je odredilo pritvor zbog sumnje da je izvršila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekplozivnih naprava.

Ona neće boraviti u ćeliji zbog svojih godina, a I bolesti srca i krvnog pritiska. Njoj je naložen kućni pritvor u trajanju od tri meseca, i to znači da ne sme napustiti svoje domaćinstvo u tom periodu. 

U Višem javnom tužilaštvu u Negotinu ova baka je dala svoju izjavu, a kako pišu mediji, ona je kazala:

- Ja priznajem da sam krila I čuvala sve te puške I municiju. Ali odgovorno kažem, I zaklinjem se, da apsolutno niko od mojih rođaka, porodice, familije nije za to znao. To oružje pripada jednoj osobi - izjavila je starica na saslušanju. 

Kada su to čuli, nadležni su je upitali kome pripada toliko naoružanje, a ona je odgovorila:

Ja to nikada neću odati! Moj pokojni muž mi je kazao, a ja sam se njemu zaklela da nikada neću otkriti čije je oružje!

Nakon saslušanja, nadležni su, obzirom na njene godine i zdravstveno stanje, doneli sledeću odluku:

- Osumnjičenoj B.D. je određena vrsta pritvora do tri meseca. Ona neće boraviti u ćeliji zbog svojih godina, a I bolesti srca, krvnog pritiska… Naložen joj je kućni pritvor u tom trajanju, što znači da ne sme napustiti svoje domaćinstvo tri meseca.

Da podsetimo, u domaćinstvu ove žene pronađen je karabin marke "remington" sa optičkim nišanom, revolver NN marke i kalibra, lovačka puška - bokerica, Browning, karabin sa oznakom MOD 98, lovačka puška bokerica, model 27EM-M, lovački karabin marke "Jagerbruckse" automatska puška M-70 sa optičkim nišanom i dva prazna okvira, pištolj "Automag III", pištolj marke "SIG", sa dva okvira, pištolj marke "Pietro Berreta", sa dva okvira, pištolj NN marke i kalibra, više delova prigušivača za vatreno oružje i 2.306 komada municije različitih kalibara.

 

 

Ostavite komentar