Vesti > Hronika

Učenik koji je izmakao stolicu profesorki pokušao samoubistvo

Oko jedan sat, primljen je u šok sobu Odeljenja za intenzivnu negu kruševačke Opšte bolnice i njegovo stanje je stabilno

Autor: K1info

04/12/2022 > 10:08

podeli vest:

Učenik koji je izmakao stolicu profesorki pokušao samoubistvo
Foto: Twitter screenshot


Otac učenika N. Ž.(17), koji je izmakao stolicu profesorki 9.novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku, prijavio je da je noćas njegov sin pokušao da izvrši samoubistvo, saznaju “Novosti” iz više izvora.

Kako je prijavljeno, đak, koga procesuira Više javno tužilaštvo u Kruševcu zbog teškog incidenta i za koga je direktor ranije doneo predlog o isključenju iz škole, pokušao je da se obesi.

Sanitet hitne pomoći iz Trstenika, brzo je stigao na lice mesta u selo odakle je učenik i on je transportovan do kruševačke bolnice u svesnom stanju. Oko jedan sat, primljen je u šok sobu Odeljenja za intenzivnu negu kruševačke Opšte bolnice i njegovo stanje je stabilno.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je prošle nedelje zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv N.Ž i učenika I.K.(17), a zahtev za postupak kako je precizirano u tužilaštvu, “ide u pravcu krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu”.

Protiv trećeg učesnika događaja M.M(18), koji je kao i I.K, ceo incident u učionici snimao, postupak se pokreće pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić ranije je doneo odluku o isključenju dvojice đaka N.Ž. i M.M, čime je usvojen predlog Nastavničkog veća koji je jednoglasno donet na sednici 23.novembra. I.K, se podsetimo, ispisao dan pre zasedanja Veća.

Profesorka Marija Stevanović bila je žrtva nasilja u učionici, kada joj je prvo N. Ž. izmakao stolicu, dok su M. M. i I. K. mobilnim telefonima snimali, a potom i distribuirali taj snimak na društvenim mrežama.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar

ljubica

Mi baš volimo horski da pevamo pod strogom dirigentskom palicom. Mali Aleksa se ubio zbog psihičkog maltretiranja nekolicine svojih vršnjaka. A danas celokupna javnost psihički maltretira ovu decu koja su urasila to što su uradila. Pitanje je da li njihov strašni zločin čiji je učinak pad na debelo meso zavredjuje takvu kaznu čija je cena dečji život. Roditelji bi to trebali da kažu.

04.12.2022 11:51