Vesti > Srbija

Đaci "BACILI" profesorku NA POD, sraman događaj PRENOSILI UŽIVO - ko će da snosi ODGOVORNOST?

Odmah smo pokrenuli vaspitno-disciplinski postupak, kaže direktor škole u Trsteniku

Izvor: K1info

16/11/2022 > 22:49

podeli vest:

Đaci "BACILI" profesorku NA POD, sraman događaj PRENOSILI UŽIVO - ko će da snosi ODGOVORNOST?
Foto: printscreen Twitter/krunskisvedok


Protiv trojice učenika Tehničke škole u Trsteniku pokrenut je disciplinski postupak, jer su izvukli stolicu na kojoj je sedela profesorka, pa je žena završila na podu!

Da stvar bude gora, učenici su nemilu scenu snimali mobilnim telefon. Jedan od učenika događaj je prenosio uživo na društvenim mrežama, a zatim je drugi đak snimak delio dalje na “viberu”.

 

 

Kako se vidi na snimku koji je nastao 9. novembra, jedan od učenika zagovarao je profesorku i raspravljao se sa njom, dok joj je drugi prišao sa leđa. Profesorka je tada učenicima rekla da je nekulturno stajati nekome iza leđa, nakon čega joj je đak izvukao stolicu, a potom su počeli da se smeju.

Na sreću profesorka nije povređena prilikom ove "šale".

Direktor ove škole Milan Glidžić ispričao je da se incident odigrao u odeljenju trećeg razreda, tokom šestog časa.

- Odmah smo pokrenuli vaspitno-disciplinski postupak, a slučaj smo prijavili Školskoj upravi, Centru za socijalni rad, Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu - rekao je on za “Novosti” i dodao:

- U pisanoj formi smo obavestili roditelje učenika koji su učestvovali u incidentu i očekujemo pisane izjave tih učenika, uz prisustvo roditelja. Naš Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja se odmah sastao, radimo na izradi operativnih planova za učenike. Održaće se i poseban roditeljski sastanak u tom odeljenju.

Podrška kolega

Kolektiv Osnovne škole “Ljubivoje Bajić” iz Medveđe kod Trstenika se i zvanično oglasio.

- Povodom nasilnog ponašanja učenika nad našom koleginicom, zaposlenoj u Tehničkoj školi Trstenik, želimo da pružimo našu punu podršku kako bi akteri datog događaja snosili zakonom propisanu odgovornost za počinjeno delo. Koleginici i kolektivu škole upućujemo reči ohrabrenja, da istraju u suprotstavljanju i borbi sa ovakvim situacijama. Posebno, koleginici želimo brz oporavak i povratak svojim redovnim aktivnostima - navode nastavnici i učitelji Osnovne škole “Ljubivoje Bajić” u otvorenom pismu objavljenom na FB stranici škole.

 

 

Slučaj istražuje Više javno tužilaštvo u Kruševcu, a osim problematičnog ponašanja, otvara se i pitanje distribucije samog snimka. Svaka objava video - materijala dodatno reviktimizuje i ponižava profesorku, koja je od nemilog događaja na bolovanju.

 

 

 

Ostavite komentar

kuku nama

Zbog sve normalne dece, profesora, budućih kolega... izbaciti takve diletante iz sistema obrazovanja i poslati ih na psihijatrijsko ispitivanje. Ne želite da vam takvi sutra budu vaši lekari, bankari, komšije...

16.11.2022 23:45