Vesti > Hronika

"Videla se KOST NA STOPALU, a oni su mi PREPISALI KREMU" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog LEKARA i KOZMETIČARA

Anđela je rekla da su posledice prisutne i dan danas

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

20/04/2024 > 16:01

podeli vest:

"Videla se KOST NA STOPALU, a oni su mi PREPISALI KREMU" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog LEKARA i KOZMETIČARA
Foto: PrintScreen/TV Prva


Anđela I. iz Čačka, student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se prvi put i javno podelila kroz šta je sve prošla dok se "lečila" na "Beomedikus" klinici. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar - za koga se potom saznalo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Oni su potom uhapšeni.

Njima se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela teška dela protiv zdravlja ljudi. Oni su Anđeli, prilikom rutinske intervencije uklanjanja zadebljanja kože na stopalu zakomplikovali lečenje usled kojih je ona zadobila teške telesne povrede – deformitet stopala koji je morao biti saniran hirurškom operacijom celog levog stopala oštećene satransplantacijom kože.

Danas je o celom slučaju prvi put pričala devojka Anđela I. koja je bila njihov pacijent.

- Zbog dugogodišnjeg treniranja imala sam zadebljanje na stopalima. Imala sam saznanje da se oni bave tim stvarima, pa sam se odlučila za tu kliniku. Ali kasnije je došlo do komplikacija. Rane su jako velike. Na desnoj strani se jasno videla kost. Zakazala sam prvi pregled, gde su mi rekli da nije kost u pitanju, već formiranje mlade kože. I rekli su mi da mažem kremu koju su mi prepisali.. Ali to sve nije urodilo plodom. Odlučila sam da pomoć tražim na ortopediji na Banjici. Na prvom pregledu su mi doktori rekli da će se izvršiti velika operacija, koja se završila transplatacijom kože i mišića - ispričala je Anđela. 

Kako kaže, ima lekarske nalaze da je do komplikacije došlo zbog neadekvatnog lečenja. 

- Uz konsultaciju sa advokatom, odlučila sam da podnesem krivičnu prijavu. Oporavak je trebalo da traje jedno šest meseci, a posledice su prisutne i dan danas. Na prvoj operaciji su mi rekli da treba da traje tačno sedam dana. Mnogo sam propustila kroz ceo proces, ali se već vraćam u neku normalu - kaže Anđela za "Prva TV".

Saslušani lekar i kozmetičar

Dr David Obućina, lekar opšte prakse, i Željko Manić, kozmetičar, zaposleni u Specijalističkoj lekarskoj ordinaciji "Beomedikus Beograd" saslušani su u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu pod sumnjom da su kao kozmetičar i doktor, ženi koja je imala zadebljanje na stopalu, naneli teške telesne povrede. 

Ostavite komentar