Vesti > Beograd

OVO JE DOKTOR KOJI JE UHAPŠEN! Sumnja se da JE UNAKAZIO ženi stopalo!

Kako je saopšteno iz tužilaštva, oni se sumnjiče za teško delo protiv zdravlja ljudi

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Nemanja Negovanović

19/04/2024 > 20:12

podeli vest:

OVO JE DOKTOR KOJI JE UHAPŠEN! Sumnja se da JE UNAKAZIO ženi stopalo!
Foto: Instagram


Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu uhapšeni su lekar David Obućina i Željko Manić koji je u privatnoj ordinaciji zaposlen kao kozmetičar

Kozmetičar Željko Manić i lekar opšte prakse David Obućina, inače zaposleni u Specijalističkoj lekarskoj ordinaciji "Beomedikus Beograd", uhapšeni su po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva zbog sumnje da su pacijentkinji A. I. prilikom rutinske intervencije uklanjanja zadebljanja kože stopala naneli teške telesne povrede!

Kako je saopšteno iz tužilaštva, oni se sumnjiče za teško delo protiv zdravlja ljudi jer su prilikom nestručne intervencije naneli pacijentkinji povrede koje su morale biti sanirane hirurškom operacijom celog levog stopala i to transplantacijom kože!

- Po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici RS, MUP, DP, PU za grad Beograd, Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala su doneli rešenje o zadržavanju dvoje zaposlenih u Specijalisticke lekarskoj ordniaciji "Beomedikus Beograd" i to kozmetičara M. Ž. i lekara opšte prakse D. O. - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Foto: Instagram

 

Brane se ćutanjem

Kako se navodi, Manić je na saslušanju izneo odbranu, ali je po savetu advokata odlučio da ne odgovara na pitanja tužioca, dok je doktor Obućina odlučio da iskoristi svoje zakonsko pravo i da se brani ćutanjem.

- U odnosu na oba osumnjičena sudiji za prethodni postupak je stavljen predlog za određivanje pritvora jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svedoke, kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično delo s obzirom na to da su krivično delo izvršili u toku obavljanje svoje redovne delatnosti - saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

U daljem toku postupka, kako se navodi, tužilaštvo će ispitati svedoke, najpre oštećenu A. I, zatim doktorku M. K. koja je prva ukazala pomoć nakon intervencije na klinici "Beomedikus Beograd", kao i doktora Instituta sa Banjice koji je vršio hiruršku operaciju stopala sa transplatacijom kože. - Takođe će se preduzeti medicinsko veštačenje povreda i druge dokazne radnje, a zahtev za inspekcijski nadzor je već podnet nadležnoj inspekciji - dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Inače, kako Kurir nezvanično saznaje, Željko Manić koji je specijalističkoj ordinaciji bio zaposlen kao kozmetičar, završio je srednju trgovačku školu! - Obućina je doktor opšte prakse, na specijalizaciji za urologiju - otkriva izvor Kurira.

Intervencija laserom

Tužilaštvo je ranije saopštilo da je oštećena, preko punomoćnika, podnela krivičnu prijavu protiv V. P, vlasnice ordinacije "Beomedikus Beograd", i M. Ž. kojije zaposlen u ordinaciji.

- U krivičnoj prijavi je navedeno da je A. I. posle pregleda i rutinske intervencije laserom "Plazma CO2" došlo do komplikacija, usled kojih je zadobila deformitet stopala koji je saniran hirurškom operacijom - saopšteno je 11. aprila, kada je podneta krivična prijava tužialštvu.

Tužilaštvo je tada MUP-u naložilo da obavi razgovor s prijavljenim licima i posle prikupljanja potrebnih obaveštenja i prikupljanja materijalnih dokaza, osumnjičeni su uhapšeni.

Ostavite komentar