Vesti > Hronika

SASLUŽANI DOKTOR I KOZMETIČAR! Ženi rutinskim tretmanom IZDEFORMISALI STOPALO, a evo kako su se BRANILI u tužilaštvu

Tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora osumnjičenima

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

20/04/2024 > 08:15

podeli vest:

SASLUŽANI DOKTOR I KOZMETIČAR! Ženi rutinskim tretmanom IZDEFORMISALI STOPALO, a evo kako su se BRANILI u tužilaštvu
Foto: google maps


Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor za dvoje zaposlenih u Specijalističkoj lekarskoj ordinaciji "Beomedikus Beograd", zbog sumnje da su prilikom intervencije uklanjanja zadebljanja kože stopala nestručnom intervencijom naneli teske telesne povrede A.I.

Tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora osumnjičenima da ne bi ometali postupak uticanjem na svedoke, kao i da ne bi ponovili krivično delo s obzirom da su krivično delo izvršili u toku obavljanja svoje redovne delatnosti.

Prethodno su osumnjičeni saslušani u tužilaštvu, kada je Ž. M. izneo odbranu, ali je po savetu branioca odbio da odgovara na pitanja tužioca, dok je D. O. iskoristio svoje zakonsko pravo i branio se ćutanjem.

Kozmetičaru M. Ž. i lekaru opšte prakse D.O, iz Specijalističke lekarske ordinacije "Beomedikus Beograd" na teret je stavljeno krivično delo teška dela protiv zdravlja ljudi.

Sumnja se da je delo izvršeno u odnosu na pacijenta A. I. prilikom rutinske inervencije uklanjanja zadebljanja kože spoljnjeg dela stopala, te da je prilikom nestručne intervencije došlo do komplikacija usled kojih je oštećena zadobila teške telesne povrede - deformitet stopala koji je morao biti saniran hirurškom operacijom celog levog stopala oštećene sa transplatacijom kože.

Ostavite komentar