Vesti > Hronika

OVA OSOBA je sada KRUCIJALNA za EPILOG UBISTVA DANKE ILIĆ! Dalibor je TAJNU odneo u grob, ali evo ko može da zna ISTINU

Jedna ožalošćena osoba sa umrlice je ključ u rešavanju Dankinog ubistva

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Kristina Jokić

13/04/2024 > 09:38

podeli vest:

OVA OSOBA je sada KRUCIJALNA za EPILOG UBISTVA DANKE ILIĆ! Dalibor je TAJNU odneo u grob, ali evo ko može da zna ISTINU
Foto: K1info/Tanjug/Vladimir Sporčić/Facebook Printscreen


Dalibor Dragijević je, veruje se, znao gde je telo Danke Ilić (2), a sada je jedna osoba, potpisana kao ožalošćena na njegovoj umrlici, ključ koji može da reši potragu.

Dalibor, osumnjičen da je pomagao bratu Dejanu u sakrivanju tela ubijene devojčice, sahranjen je u četvrtak na groblju u selu Zlot. Iako bi u nekim normalnim okolnostima komšije i prijatelji nekog iz svoje sredine ispratili na večni počinak, ovog puta su bili složni u jednom - na sahranu neće otići. Taj zavet su održali, na groblju je bila majka, tek nekoliko članova familije, a otac i brat iza rešetaka.

Policija danima pretražuje sve lokacije - isprva je potraga bila u Banjskom Polju, a potom i oko sela Zlot i Sumrakovac.

Foto: Facebook printscreen/Tanjug/Vladimir Sporičić

 

Pronalazak tela devojčice mogao bi konačno da stavi tačku na celu mučnu sudbinu ne samo nedužnog deteta već bi dalo i mir roditeljima jer bi mogli da je sahrane.

- U tom telu se krije prava istina šta se tačno dogodilo, iako su oni (osumnjičeni) nakon saslušanja priznali i opisali način krivičnog dela koji su sproveli. Uhapšeni su i brat i otac osumnjičenog Dejana Dragijevića brat je usled posledica srčanog udara preminuo i naložena je obdukcija - pričala je majorka policije Bojana Otović Pjanović.

Dejan je detaljno opisao zločin i rekao ko mu je pomogao da sakrije telo. Dalibor, je, međutim, preminuo. Tajna u kojoj se krije potencijalna lokacija na kojoj je telo sada je pod zemljom. Policija pretražuje sve rezervoare vode koji su nekada korišćeni za navodnjavanje, a kojih u ovom kraju ima mnogo, a čije sve lokacije i pozicije na terenu mogu da znaju samo zaposleni u Vodovodu, u ovom slučaju to su dvojica osumnjičenih za ubistvo.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Dejan, Daliborov brat, naveden je u ožalošćenim na umrlici koja je neposredno pred sahranu istaknuta ispred kuće Dragijevića. Njegovo priznanje ubistva je ključno u istrazi, ali sa smrću Dalibora, sve oči su uprte u Dejana koji je u pritvoru.

Zašto skrivaju gde je telo, pita se svaki građanin koji se danima pratio nestanak devojčice i nadao se da bude pronađena živa.

- Samo oni znaju zašto ne žele da se nađe telo. Imam utisak da time žele da prikriju neki više dokaz koji bi obdukcija pokazala i na taj način sebe poštede veće kazne zatvora. Ne smem ni da pomislim šta su spremni bili da učine detetu, a kamoli sa telom. Verujem da će policija uspeti da nađe telo, mada kako dani prolaze šanse su sve manje - rekao je ranije Toma Fila.

Ostavite komentar