Vesti > Hronika

Suđenje KRIMINALNOJ grupi BELIVUKA: MILJKOVIĆ nastavio da ispituje oca ubijenog VUKIĆEVIĆA

Svedok je rekao da se, kada je posumnjao da mu je sina otela ova grupa, raspitivao po gradu i da su mu svi rekli da je to najopasnija grupa

Izvor: K1info/Tanjug

29/08/2023 > 16:08

podeli vest:

Suđenje KRIMINALNOJ grupi BELIVUKA: MILJKOVIĆ nastavio da ispituje oca ubijenog VUKIĆEVIĆA
Foto: Tanjug/Rade Prelić


U Specijalnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem svedoka oštećenog nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Miljković je nastavio da ispituje oca ubijenog Lazara Vukićevića, Milorada V. koji je rekao da nije znao od koga je njegov sin kupovao telefone sa aplikacijom "Sky" jer ih je prema rečima svedoka on na svakih desetak dana bacao te telefone.

Milorad V. tvrdi da je 15. septembra ispred svoje kuće uočio automobil u kojem je na suvozačevom mestu sedeo jedan od braće Budimir sa kačketom, zbog čega je svedok kako je kazao izašao iz kućesa psom da zaštiti sina koji je u tom trenutku izlazio iz kola i ulazio u kuću. 

Odgovatajući na Miljkovićeva pitanja svedok je rekao da se, kada je posumnjao da mu je sina otela ova grupa, raspitivao po gradu i da su mu svi rekli da je to najopasnija grupa tada.

- Ovo je Miljkovićeva grupa ne Belivukova, ovde je Belivuk drugi čovek, alfa i omega ove grupe - rekao je svedok.

Ispričao je i da su se Miljković i Vukićević videli 8. oktobra 2019. godine kada je Vukićević pitao vođe ove grupe da li su oni postavili bombu pod njegov automobil "porše", i da se tada Miljković zakleo da nema veze sa tim.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Milorad V. je ispričao da je njegovog sina te noći kada je nestao vozio mladić Filip, koji je kasnije ispričao svedoku da mu je Vukićević tada rekao " idem, ako me ne bude prodali su me Crnogorci".

Svedok tvrdi da je optuženi Nemanja Đurić pokušao njemu da proda leš svog sina, kao i da je njegov sin išao u vrtić sa Ljubomirom Markovićem Kićom, na šta je Miljković rekao da nije moguće jer je Vukićević bio 1989., a Marković 1981. godište.

Milorad V. tvrdi da je njega iz zatvora kontaktirao Lazar Ilić koji je inače osumnjičen za ubistvo Aleksandra Šarca u jednom tržnom centru u Beogradu, i da mu je rekao tada da je trebalo on da ubije njegovog sina ispred Palate pravde  12. oktobra. Ilić mu je kako je kaza tad ponudio da mu za određenu sumu novca ispriča detalje o sinu.

Dodao je i da je slikao Ilića tada i da je sliku dao policiji, a koja fotografija je sledeći dan objavljena u jednim novinama, zbog čega je kako sumnja Ilić odustao od dogovora.

Sin mu je, kako je ispričao svedok, rekao da je pričao sa Miljkovićem kada je oteo Nikolu Mitića i da je Miljković tada rekao da će ga tući i onda pustiti. 

Mitić je kako se sumnja takođe ubijen od strane ove grupe. 

Miljković je ispitivanje započeo na jučerašnjem suđenju. 

Na početku suđenja Miljković je tražio da se ovom svedoku oduzme status osetljivog svedoka kako bi mogao unakrsno da ga ispituje a ne preko suda, što je tužilaštvo odbilo. 

Nakon Milorada V.  trebalo bi da svedoče i sestra i supruga ubijenog Milana Ljepoje.
 

Ostavite komentar