Vesti > Hronika

Sprema se famozna SVESKA: BELIVUK tvrdi da će još jedan pripadnik grupe postati OKRIVLJENI - SARADNIK

Pričajući o kafiću na stadionu FK Partizan, Belivuk je rekao da je to bila njihova druga kuća i da su te prostorije "digli iz pepela"

Izvor: K1info/Tanjug

22/06/2023 > 15:27

podeli vest:

Sprema se famozna SVESKA: BELIVUK tvrdi da će još jedan pripadnik grupe postati OKRIVLJENI - SARADNIK
Foto: Tanjug/Rade Prelić/bg.ap.sud.rs


U Specijalnom sudu u Beogradu, optuženi vođa organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk danas je na suđenju nastavio sa iznošenjem primedbi na iskaze okrivljenih - saradnika u ovom postupku.

Belivuk, pored ostalog, tvrdi da tužilaštvo sprema još "jednu svesku" i da će još jedna pripadnik ove grupe sklopiti sporazum sa tužilaštvom i postati okrivljeni-saradnik.

- Još jednu famoznu svesku ćete dobiti, samo će ta osoba sve raščivijati što nisu Nikola Spasojević, Srđan Lalić i Bojan Hrvatin. Samo njemu ne odgovara da bude osuđen kao Lalić na 18 godina i hoće manje da prizna više ubistava - rekao je Belivuk.

On je današnji iskaz započeo tvrdnjom da tužilaštvo godinama već pokušava od navijačke grupe da napravi organizovanu kriminalnu, na šta je i dodao da okrivljeni-saradnici moraju da se dogovore sa tužilaštvom kako se zvala ta grupa, jer su različito to naveli.

Pričajući o kafiću na stadionu FK Partizan, Belivuk je rekao da je to bila njihova druga kuća i da su te prostorije "digli iz pepela".

Foto: screenshot

 

Belivuk je iznošenje primedbi započeo na suđenju u utorak, a najavljeno je da će i ostali optuženi iznositi primedbe na suđenju sledeće sedmice, u utorak i sredu.

Srđan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević su se nagodili da za kazne zatvora od 18, 15 i 14 godina ispričaju svoja saznanja o krivičnim delima za koja se ova grupa tereti.

Pripadnici ove grupe potvrđenom optužnicom terete se za sedam ubistava, trgovinu drogom, nedozoljeno nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.
 

Ostavite komentar