Vesti > Hronika

Nervozni Belivuk NA SUDU pričao satima: Lalić se SEĆA tablica vozila kojima su počinjena dela, a NE ZNA BROJ svog auta

Belivuk je, tokom izlaganja primedbi na iskaze okrivljenih-saradnika, rekao da postoji mnogo nelogičnosti u iskazima kada je reč o oružju

Izvor: K1info/Tanjug

20/06/2023 > 21:46

podeli vest:

Nervozni Belivuk NA SUDU pričao satima: Lalić se SEĆA tablica vozila kojima su počinjena dela, a NE ZNA BROJ svog auta
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Optuženi za organizovanje kriminalne grupe Veljko Belivuk, danas je u nastavlku suđenja u Specijalnom sudu tvrdio da je oružje, koje je pronađeno u kući u Ritopeku, zapravo podmetnuto.

Belivuk je, tokom izlaganja svojih primedbi na iskaze okrivljenih-saradnika, rekao da postoji mnogo nelogičnosti u iskazima okrivljenih-saradnika kada je u pitanju oružje iz kuće, pa je precizirao da Srđan Lalić nije mogao na fotografiji da prepozna "famozni snajper".

Pričajući o ubistvima u Crnoj Gori, Belivuk je istakao da je Srđan Lalić na fotografiji video da je Damir Hodžić mrtav, jer je pogođen u lice, dok je sa druge strane Bojan Hrvatin rekao da se na fotografiji ne vidi da je Hodžić mrtav.

Belivuk je ponovio da je za vreme ubistva Ljubomir Markovića Kiće bio zajedno sa Miljkovićem na slavi 200 kilometara od Beograda, kao i da su zbog toga i on i Miljković bili u policiji na informativnom razgovoru.

Kazao je i da okrivljeni-saradnici nisu dali iste odgovore gde je posle izvršenja ubistva boravio Ljubomir Lainović, jer jedni tvrde da je u pitanju Ulica 27. marta, a drugi Ustanička.

Zatim su, kako tvrdi Belivuk, kontradiktorne i njihove izjave za ubistvo Lainovića, jer je Lalić rekao da je Lainović imao samo krv ispod nosa, dok je Spasojević rekao da je Lainović bio ceo krvav. 

Pričajući o Lainovićevom ubistvu, rekao je i da je Lalić kazao da je Lainović ubijen na KiM, dok je Spasojević naveo da je ubijen u Crnoj Gori.

Belivuk je rekao da, pošto Lalić nije prepoznao automobile kojim su navodno počinjene otmice Gorana Veličkovića, Nikole Mitića i Zdravka Radojevića, izjave "padaju u vodu".

Pričajući o Aleksandru Purkoviću koji je optužen da je ovoj grupi odavao informacije iz policiije, Belivuk je naveo da okrivljeni-saradnici nisu naveli koje je to infomracije Purković odavao, kao i kako su Purkovića Belivuk i Miljković vratili na posao.

Belivuk tvrdi da je čovek sa nadimkom "Đeneral ili deda" izmišljen lik, navodeći da su okrivljeni-saradnici samo naveli da se zove Nenad, ali nisu mogli da se sete njegovog prezimena.

Nelogično je, smatra Belivuk, to što Nikola Spasojević nije zapamtio registarske oznake svih svojih automobila, ali je zapamtio tablice kamiona prilikom jedne primopredaje droge u kojoj je učestvovao.

Pošto je sudija opomenula Belivuka da bude sažetiji, uz reči da današnje primedbe više podsećaju na završnu reč, Belivuk je naveo da se mnogo trudio i da su primedbe sažete.

Suđenje će biti nastavljeno u četvrtak, kada će Belivuk započeti izlaganje primedbi koje je zapisao u svojoj drugoj svesci. 

Nakon što je sudija rekla da odbrana ima tri dana za primedbe na iskaze okrivljenih-saradnika, Miljković je izašao za govornicu i zamolio sudiju da im da još jedan dan, odnosno ukupno četiri, što je ona prihvatila.
    
 

Ostavite komentar