Vesti > Hronika

Suđenje KLANU Veljka Belivuka: DŽAK sa OSTACIMA spaljenog TELA Mihajlovića i IZUZEĆE tužilaca, SUDIJE i predsednika suda

Belivuk je pre ispitivanja rekao da optužene prave "budalama"

Izvor: K1info/Tanjug

15/05/2023 > 19:42

podeli vest:

Suđenje KLANU Veljka Belivuka: DŽAK sa OSTACIMA spaljenog TELA Mihajlovića i IZUZEĆE tužilaca, SUDIJE i predsednika suda
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


U Specijalnom sudu u Beogradu okrivljeni-saradnik Nikola Spasojević je završio svoje izlaganje u nastavku suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Pošto je Spasojević udaljen iz sudnice, advokat Stefan Jokić je tražio izuzeće postupajućih tužilaca, sudije i predsednika suda.

Belivuk je pre ispitivanja rekao da optužene prave "budalama", jer im govore da se okrivljeni-saradnici nalaze u pritvoru, što kako tvrdi, nije istina.

Dodao je da je Spasojević izneo tešku optužbu na račun pravosuđa i policije svojim tvrdnjama da je Marko Miljković za ubistvo Vlastimira Miloševića platio 100.000 evra, zbog čega je od njega tražio da precizira kome je platio, ali je Spasojević odgovorio da ne zna.

Ispitujući Spasojevića o tome ko je odveo policiju na obalu Dunava gde su pripadnici grupe u reku bacali ostatke tela, Belivuk je kazao "nemoj da budeš Lalić, nemoj da nas svađaš".

Spasojević je odgovarajući na pitanja o ubistvu Gorana Mihajlovića, rekao da mu je Belivuk naredio da se reši džaka u kojem su bili ostaci Mihajlovićevog spaljenog tela, i dodao da je taj džak bacio u kontejner u mestu u kom je "i Bog rekao zbogom".

Okrivljeni-saradnik je ponovio da mu je Belivuk diktirao šta treba da kupi za Mihajlovićevu otmicu i ubistvo pred svojom ženom, na šta je Belivuk rekao: "Sad mi i ženu uvlačiš u priču".

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Pričajući o fotografiji koju je video, a na kojoj se nalazio Ljubomir Lainović, navodno mrtav, Spasojević je rekao da mu je kasnije Milinko Brašnjović ispričao da je Lainovića ubio "Zema", za kog inače mediji navode da je Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera, navodnog vođe "kavačkog klana".

Spasojević je precizirao da mu je Brašnjović ispričao da je "Zema" poveo Lainovića da vežba pucanje i tada ga je ubio.

Belivuk je pitao Spasojevića šta je Aleksandar Purković radio za njih, na šta je Spasojević rekao da je verovatno odavao informacije iz MUP, ali da ne zna tačno i dodao da Purkovića Belivuk nije voleo.

Belivuk je tada završio ispitivanje posle čega je njegov advokat Nikola Jerković počeo da postavlja Spasojeviću pitanja.

 

 

Ostavite komentar