Vesti > Hronika

DOŽIVOTNA ROBIJA za Džonića: Proglašen KRIVIM ZA UBISTVO tročlane porodice Đokić

On je osuđen za ubistvo svog brata od tetke Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25)

Izvor: K1info

13/06/2023 > 11:24

podeli vest:

DOŽIVOTNA ROBIJA za Džonića: Proglašen KRIVIM ZA UBISTVO tročlane porodice Đokić
Foto: printscreen tanjug


Goran Džonić (59), osuđen je danas u Višem sudu u Nišu na doživotni zatvor zbog teškog ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca.

On je osuđen za ubistvo svog brata od tetke Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25) Đokić.

Osudio ga je sudija Mirko Drašković koji je obrazložio detaljno presudu.

Na to je Džonić uzviknuo "Zašto bre?"

Njegova braniteljica Biljana Pešić najavila je da će uložiti žalbu na ovu prvostepenu presudu.

Džonić je i danas na izricanju presude negirao krivicu. On se teretio da je noći, između 26. i 27. septembra 2021. godine prvo oteo, potom ubio iz pištolja "pjetro bereta" , a onda i zapalio tela nesrećne porodice na mestu Dudine bare u Moravcu kod Aleksinca.

Na pištolju koji je otkrio policiji gde se nalazi, bio je njegov, ali i biološki materijal njegove pokojne bratanice Lidije. Njega su snimile i kamere u selu Tešice gde je u blizini nađen automobil pasat, u kojem su kobne noći bili Đokići, vraćajući se od majke Stojanke. Automobil, ali i tela su nađeni tek 2. oktobra nakon sveopšte potrage.

On je, kako je rečeno na sudu, sve to učinio iz koristoljublja jer je na njegovom placu i u porodičnoj kući nađeno oko 43.000 evra u raznim apoenima.

Suđenje je trajalo dugo jer je on često menjao iskaze, tvrdio je da je ucenjen od svojih komšija braće Milošević iz Moravca, onda je upleo i svoje sinove Stefana i Milana u istragu. Za svu četvoricu je utvrđen alibi, a potom i prekinuta istraga protiv njih. Na kraju prilikom iznošenja završne reči, on je rekao da on "sa ubistvom nema veze i da je cele noći bio u gaaraži u novoj kući gde je nešto mastorisao".

Često je Džonić "uhvaćen" u raskoracima u iskazima. U tužilaštvu je pričao često nepovezano, optuživao braću Milošević za ucenu, a koju na kraju nije ni prepoznao na takozvanom prepoznavanju u stanici policije.

On je inače bio i na sahrani pokojnih Đokića gde je za sve to vreme ćutao o svojim saznanjima jer je uhapšen tek 20. oktobra. I to se nekako dogodilo baš u vreme kada mu je došao rođak iz Švajcarske kome je vratio 10.000 evra. To se pročulo i on je priveden na saslušanje.

Onda je počelo njegovo uplitanje u sopstvene tvrdnje. Na završnoj reči je tvrdio da je tučen i da je zato morao nešto da kaže u istrazi, iako je mogao da prijavi navodnu torturu i nikoga više kasnije da ne upliće u istragu.

Ostavite komentar