Vesti > Hronika

SUĐENJE za ubistvo PORODICE ĐOKIĆ: Džonić ponovo NEGIRAO KRIVICU

On se pored teškog ubistva tereti i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija

Izvor: K1info/Tanjug

14/03/2023 > 17:16

podeli vest:

SUĐENJE za ubistvo PORODICE ĐOKIĆ: Džonić ponovo NEGIRAO KRIVICU
Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ


U Višem sudu u Nišu danas je počelo suđenje Goranu Džoniću optuženom za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca – Gorana (57), Gordane (56) i njihove kćerke Lidije (25), u septembru 2021. godine. 

Džonić se i ovoga puta pred sudom izjasnio da nije kriv. 

Branilac Džonića, Biljana Pešić rekla je da je tražila antropološko veštačenje video snimaka noćnih snimaka vozača i skutera, kako bi se utvrdilo da li je optuženi vozio te noći skuter. 

Takođe su predložili veštačenje opšteg zdravstvenog stanja, da bi se videlo da li je Džonić mogao da izvrši ubistvo na način na koji stoji u optužnici. 

Pored toga, Pešićeva je rekla da su tražili ukidanje pritvora Džoniću.

Jedan od punomoćnika oštećenih Zoran Vitković istakao je da je ovo treći put da je optuženi počeo da menja svoje iskaze tražeći pogodan način da isključi krivičnu odgovornost za ono što je uradio.

- Dokazi koji su prikupljeni u pretkrivičnom postupku i svedočenje današnjih svedoka, imajući u vidu i materijalne dokaze, praktično su u potpunosti anulirali novu odbranu optuženog - rekao je on.

Dodao je i da optuženi preko svog advokata pokušava da dobije novo veštačenje kako bi pokazao da je praktično neuračunljiv, a o čemu, kako navodi, već postoji veštačenje. 

- Optuženi se brani time da je slab sa sećanjem, da prosto ne može neke detalje da objasnio iz iskaza koji je ranije davao, ali praktično može sve detalje koji mu idu u prilog. Svaki detalj koji bi ga opteretio vešto izbegava navodeći da je u međuvremenu oboleo, iznoseći neke nebulozne razloge - zaključio je Vitković. 

Dodaje da će, na osnovu dokaza koji su sadržani u spisima predmeta i onima koji će biti izvedeni saslušanjem svedoka u daljem postupku, sasvim biti jasno da je optuženi Džonić izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret.

- Očigledno možete i sami da zaključite da se radi o nečoveku, njega ne možemo čak ni da nazovemo ljudskim bićem - dodaje Vitković.

Suđenje se nastavlja 6.aprila. Džonić je pored teškog ubistva optužen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Goran Džonić optužnicom se tereti za ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i njihove kćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine.

Istraga u ovom slučaju bila je sprovedena i protiv braće Milošević Aleksandra i Kostadina, drugog Džonićevog sina Milana, ali su oni pušteni iz pritvora i nisu se našli na optužnici.

 

 

 


 

Ostavite komentar