Vesti > Hronika

Da li će Zoran Marjanović biti PUŠTEN NA SLOBODU? Danas javna sednica u APELACIONOM SUDU, postoje 3 SCENARIJA

Presuda kojom je prvostepeno osuđen na kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene, napisana je i obrazložena na 698 strana.

Izvor: K1info

12/06/2023 > 10:49

podeli vest:

Da li će Zoran Marjanović biti PUŠTEN NA SLOBODU? Danas javna sednica u APELACIONOM SUDU, postoje 3 SCENARIJA
Foto: ATA Images/facebook


Za danas je zakazana javna sednica u Apelacionom sudu na kojoj će biti razmatrane žalbe na presudu kojom je Zoran Marjanović osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka u Borči u Beogradu.

Sednica je zakazana za sedam radnih dana, 12., 13., 14., 15., 16., 19. i 20. jun. Da podsetimo, presuda kojom je Zoran Marjanović prvostepeno osuđen na kaznu od 40 godina zatvora, napisana je i obrazložena na 698 strana.

- Veće kojim će predsedavati sudija Snežana Jovanović najpre će se upoznati na javnom delu sednice sa presudom, njenim obrazloženjem, zatim žalbama branilaca Zorana Marjanovića kao i odgovorima na žalbe tužilaštva. Potom će, po okončanju javnog dela sednice na njenom drugom delu, koji nije javan, razmotriti sve izvedeno i doneti odluku - objašnjava sagovornik beogradskih medija.

Ključni dokazi: Patike, jakna, blato, ponašanje...

Foto: ATA Images

 

U prvostepenoj presudi protiv Zorana Marjanovića se navodi da je on svoju suprugu ubio na svirep i podmukao način, kao i da je imao dovoljno vremena da se reši tragova zločina. Kao jedan od ključnih dokaza navode se njegove oprane patike, ali i crna jakna, koja nikada nije nađena. Dokaz na kom se presuda zasniva je i blato na Zoranovim pantalonama, za koje sud tvrdi da je identično onom na mestu ubistva pevačice, kao i ponašanje Marjanovića posle nestanka supruge i iskazi svedoka.

Apelacioni sud ima mogućnost da presudu potvrdi, preinači u pogledu kazne ili je ukine i naloži novo suđenje.

- Zoran Marjanović kom je posle prvostepene presude Viši sud u Beogradu odredio pritvor, lično nije podneo žalbu, ali su to u njegovo ime uradila četvorica advokata - podseća sagovornik.

Presuda kojom je udovac oglašen krivim, doneta je u julu prošle godine. Istog dana, Marjanović je vraćen u pritvor, pošto je odluku suda o krivici čekao na slobodi.

Sudija Jelena Škulic toga dana je navela da ubistvo "Jelene Marjanović nije savršen zločin" i saopštila da je sudsko veće jednoglasno odlučilo da Zorana Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu.


 

Ostavite komentar