Vesti > Hronika

Stefan Džonić PUŠTEN NA SLOBODU: Sumnjiči se da je POMOGAO OCU da ubije porodicu Đokić

Stefan je uhapšen sa ocem Goranom i bratom Milanom zbog sumnje da su mu pomogli u nezapamćenom zločinu

Izvor: K1info/novosti.rs

06/11/2022 > 11:49

podeli vest:

Stefan Džonić PUŠTEN NA SLOBODU: Sumnjiči se da je POMOGAO OCU da ubije porodicu Đokić
Foto: ATA Images


Stefan Džonić, koga je Više javno tužilaštvo u Nišu optužilo za pomaganje u teškom ubistvo tročlane porodice Đokić, pušten je iz pritvora u petak.

Stefan je uhapšen sa ocem Goranom i bratom Milanom zbog sumnje da su mu pomogli u nezapamćenom zločinu. Mada su i jedan i drugi imali alibi, Stefan da je bio u Kopnenoj zoni bezbednosti na dužnosti profesionalnog vojnika, a Milan u svojoj vatrogasnoj jedinici, tužilaštvo je smatralo da postoji osnovana sumnja da su učestvovali u brutalnom zločinu.

Milan Džonić pušten je iz pritvora početkom marta ove godine, a Više javno tužilaštvo odlučilo je da njegovog brata i oca optuži za teško ubistvo.

Protiv Gorana Džonića podignuta je optužnica, koju Viši sud još nije potvrdio, za teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja dok je Stefan terećen za isto krivično delo ali u pomaganju, odnosno da mu je svoju kuću stavio na raspolaganje radi uklanjanja tragova zločina.

Viši sud je dva puta vraćao optužnicu tužilaštvu na doradu, zadnji put to je bilo radi dopune istrage kada su saslušani svedoci i urađena nova veštačenja. Pretpostavlja se da je baš jedno od tih veštačenja bilo ključno za odluku da Milan bude pušten iz pritvora, jer na kutiji sa mecima nađenim u njegovoj kući nije bilo Stefanovih, već samo otisaka njegovog oca Gorana.

Podsetimo, vlasnik menjačnice Goran Đokić, njegova supruga Gordana i dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija nestali su 26. septembra prošle godine a njihova spaljena tela u ataru sela Moravac pronađena su 2. oktobra. Sumnja se da je zločin počinio Goranov brat od strica Goran DŽonić te da je motiv bio koristoljublje jer je na imanju njegovog sina Stefana pronađeno više od 40.000 evra za koje se sumnja da su ukradeni od žrtve.

 

 

 

Ostavite komentar