Vesti > Hronika

MAJKA DEČAKA UBICE koji je počinio MASAKR u "Ribnikaru": Promenio se u PUBERTETU, KAŽNJAVALA sam ga, ali ga NISAM TUKLA

Majka je ispričala u policiji da je dečak početkom ove školske godine počeo da se osamljuje u sobi

Izvor: K1info/blic.rs

27/05/2023 > 11:21

podeli vest:

MAJKA DEČAKA UBICE koji je počinio MASAKR u "Ribnikaru": Promenio se u PUBERTETU, KAŽNJAVALA sam ga, ali ga NISAM TUKLA
Foto: Tanjug/STR

Majka Koste K. (13) koji je koji je osumnjičen da je ubio 9 učenika i čuvara, potom ranio još šestoro, među kojima je i nastavnica Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", primetila je kod dečaka određene promene u pubertetu, ali ih nije opisala kao dramatične događaje, piše Blic.

Majka je, navodno, ispričala u policiji da je dečak početkom ove školske godine počeo da se osamljuje u sobi, da nije zaključavao vrata, ali da je tražio da njegova mlađa sestra, s kojom je delio sobu, izađe.

Počeo je i da se zaključava u kupatilu, a dvaput nedeljno je, prema majčinim rečima, znao da se brecne na nju i posvađa se kad bi ga po dolasku s posla zatekla da nije završio školske obaveze i da mu je soba u neredu, a on gleda film ili je na telefonu.

- Majka je ispričala da je dečaka kažnjavala tako što mu je zabranjivala telefon i kompjuter. Ukazala je i da dečaka nije tukla, osim, možda, nekada kad je bio manji. Istakla je da dečak već duže vreme nije uključivao računar koji je tokom korone koristio za igranje igrica sa drugarima. Pritom se majci jednom prilikom požalio da je zbog svađe izbačen iz vršnjačke grupe u kojoj su igrali zajedno. Majka je dodala da je dečak na mobilnom telefonu koristio Instagram, Snepčet, Jutjub i Tik-tok, i da mu je ranije proveravala telefon - kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

Foto: Tanjug printscreen

 

Majka je tokom drugog polugodišta, kako pišu mediji, primetila da je dečak dobijao po neku slabiju ocenu u školi i da je manje zainteresovan nego ranije, na šta joj je on rekao da je "sve pod kontrolom".

- Majka je u policiji naglasila da joj niko iz škole, od nastavnog osoblja, roditelja ili dece iz dečakovog razreda nije skretao pažnju da se on ponaša neobično, osim da je imao specifična interesovanja u odnosu na drugu decu. Dodala je i da njena mlađa ćerka nije primetila ništa čudno u njegovom ponašanju, iako su delili sobu - kaže sagovornik Blica.

Majka je, navodno, ispričala zašto je otac odveo dečaka da puca u streljani. Ona tvrdi da je njen suprug smatrao da treba da sina upozna sa opasnostima koje nosi oružje.

- Majka tvrdi da nije bila saglasna da dečak ide u streljanu, ali da nije sumnjala u razmišljanje svog supruga, kao oca, i njegovu dobru nameru. Dodala je da je njen suprug hteo sinu da ukaže na opasnost od oružja, a istovremeno da mu pokaže kako ono funkcioniše i to iz razloga kako dečaku oružje "ne bi bilo egzotično i izazovno". Ona je ispričala da je dečak dvaput išao sa ocem u streljanu i pucao, kao i da je čula da su u streljani bila i druga deca - kaže sagovornik Blica.

Majka dečaka je i na početku i na kraju iskaza policiji rekla da je skrhana bolom zbog sve stradale dece i čuvara škole - za koga je čak rekla da mu je dečak poklonio sličice koje je skupljao i da veruje da se i njen suprug isto oseća.

- Ona je izjavila saučešće porodicama i ustvrdila da dosad nije imala prilike i da ne zna ni način kako to da učini - kaže izvor Blica.

Ostavite komentar