Priče > Društvo

Predsednik Saveta roditelja "Ribnikara": Uskoro ćemo znati koje od PONUĐENIH lokacija nam odgovaraju za decu

Nije dovoljna samo lokacija, treba osmisliti rad sa tom decom koja ne žele da se vrate u "Ribnikar", kaže Đorđević

Izvor: K1info/rts.rs

24/05/2023 > 19:31

podeli vest:

Predsednik Saveta roditelja "Ribnikara": Uskoro ćemo znati koje od PONUĐENIH lokacija nam odgovaraju za decu
Foto: Tanjug printscreen


Predsednik Saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" Igor Đorđević kaže za RTS da još uvek postoji grupa dece koja nisu spremna da dolaze u školu na Vračaru i da bi uskoro trebalo da bude poznato da li su roditelji zadovoljni ponudom Vlade Srbije i Grada Beograda i koje od ponuđenih lokacija im odgovaraju. Ističe da nije važna samo lokacija, već da treba osmisliti plan i program rada sa decom koja nisu u školi.

Manje od mesec dana pre kraja školske godine, a tri nedelje posle pucnjave u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", Vlada Srbije i Grad Beograd ponudili su roditeljima i učenicima deset lokacija na kojima oni kojima je teško da se vrate na nastavu u tu školu, mogu da završe školsku godinu.

 

Predsednik Saveta roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" Igor Đorđević kaže da još uvek postoji grupa dece koja nisu spremna da dolaze u školu na Vračaru, zbog čega su se roditelji obratili Vladi sa željom da se taj problem reši.

- U ovom trenutku, kao predsednik Saveta roditelja, informisao sam sve članove Saveta roditelja o predlozima. Predstavnici svakog odeljenja u kojem postoje deca koja ne dolaze kontaktiraju roditelje i trebalo bi da uskoro imamo neku informaciju o tome da li smo zadovoljni i koja od ponuđenih rešenja nam odgovaraju - ističe Đorđević.

 

Naglašava da je dodatni zadatak za Vladu da se osmisle programi jer veliki broj dece dolazi u školu.

- Sa njima rade nastavnici i oni ne mogu istovremeno da budu na dva mesta. To je sada jedan kompleksan zadatak. Nije samo lokacija, treba osmisliti plan i program rada sa tom decom - kaže Đorđević.

Ističe da je rano o tome govoriti, ali da je uveren da je neka od ponuđenih lokacija prihvatljiva roditeljima i deci.

- Ponuđeno nam je manje-više sve ono što grad ima, a što može biti prilagođeno deci - ističe Đorđević i navodi da je tri četvrtine dece već u školi.

Na pitanje da li je Ministarstvo ponudilo rešenje kako će se osmaci iz "Ribnikara" upisati u srednju školu, Đorđević kaže da je to dodatni problem koji roditelji imaju, ali da Ministarstvo radi na tome i da su roditelji učenika osmog razreda kontaktirani.

- Konačno rešenje nije pronađeno, ali čini mi se da se ide u dobrom pravcu - ističe Đorđević.

 

 

 

Ostavite komentar